У Європі на вино та пиво писатимуть, що вони викликають ожиріння

Задишка, хворе серце, послаблений імунітет, маса побутових незручностей у житті, комплекси, одяг великих розмірів, часті походи до лікарів, купа дорогих ліків, погане самопочуття і від цього часто зіпсований настрій. Саме з такими проблемами зіштовхуються люди з надмірною вагою, пише газета «ЯСНО».

Купи свіжий номер газети ЯСНО

На жаль, в Україні їх приблизно 30 відсотків, у Європі – близько 50-60 відсотків, а у США – більше 70%.

Та європейці під час пандемії усвідомили, що з ожирінням потрібно щось робити, і активно розробляють програми протидії зайвим кілограмам.

Вони планують ввести податок на солодощі, не продавати людям із надмірною вагою шоколад, а на пляшках із вином та пивом писати попередження, що ці напої шкодять здоров’ю та викликають ожиріння.

Чому наші сусіди почали вдаватись до таких радикальних дій? Усе просто: серед повних набагато вища смертність від ковіду, ніж серед худих. Виходить, що ожиріння серйозно підриває здоров’я.

Але чому до шкідливих продуктів потрапили вино і пиво? У нас ці напої популярні, особливо ними люблять ласувати влітку у спеку. Чоловіки після роботи нерідко йдуть у кафе, аби випити разом із друзями по келиху холодного пива, жінки ж частіше обирають вино.

Про те, що ці напої корисні, не говорить ніхто, але щоб вони ще й були такими шкідливими, щоб крім сп’яніння сприяли ожирінню – це щось нове. Так, алкоголь – мертва вода, та ще й, виявляється,  дуже небезпечна.

Як пише газета «Сан», у Британії до кінця року планують розробити програму маркування алкоголю, де на етикетках виробники повинні вказувати, скільки калорій містять вино та пиво, щоб споживачі мали повну інформацію про напій, оскільки вченими Королівського інституту було підтверджено високий вміст калорій у цій алкогольній продукції. Продовження у наступному номері газети «ЯСНО» Повний текст читай у газеті «ЯСНО». ЗакарпатПост