Під час підйому на закарпатську гору Стримба помер відомий нейрохірург з Києва

На Закарпатті під час проходження маршруту в горах у Міжгірському районі від серцевого нападу помер відомий київський нейрохірург. Чоловіку стало погано під час проходження маршруту: разом з колегами вони йшли на гору Стримба біля села Колочави. У лікаря стався серцевий напад, реанімувати його не змогли.
Купи свіжий номер газети ЯСНО

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на ДСНСЗакарпатської області.

“Закарпатські рятувальники 12 серпня зафіксували факт загибелі киянина 1965 року народження на маршруті на гору Стримба біля Колочави. Він йшов в складі групи з 5-ти осіб, разом із колегами та сином. Після сходження на полонину у чоловіка раптом погіршилося самопочуття, він впав з рюкзаком та спорядженням. Колеги пробували реанімувати його, але це не дало результату. Очевидно, у чоловіка стався серцевий напад”, – речниця Управління ДСНС в Закарпатській області Наталя Батир.

За її словами, рятувальники та медичні працівники, які прибули на виклик до місця події, виявили тіло туриста вже без ознак життя. Його було доставлено до села Колочава та передано працівникам правоохоронних органів.

Рятувальники кажуть, що маршрут на гору, яким підіймався загиблий, нескладний. Він розрахований на один день і користується популярністю серед туристів. Припускають, що чоловіку могло стати гірше через спеку.

Зазначається, що для транспортування тіла загиблого залучалися професіонали гірського пошуково-рятувального відділення смт Міжгір’я та державного пожежно-рятувального поста с. Колочава.

З власних джерел виданню відомо, що загиблий Юрій Ямінський – відомий український нейрохірург з Інституту нейрохірургії ім. Ромоданова НАМНУ, доктор медичних наук. А ти завжди пам’ятай, що більше цікавих новин ти можеш прочитати тільки у газеті ЯСНО. Купи газету у кіоску, або передплати на своїй пошті. Індекс 76076. ЗакарпатПост