Поїздки в несправних автобусах: як відшкодувати збитки за незручності

Українці все частіше стають пасажирами автобусів, непридатних для використання. Особливо це стосується міжміських перевезень. Перед кожним рейсом транспорт зобов’язані перевіряти, однак багато водіїв це правило ігнорують, ризикуючи життям пасажирів. журналісти “Сьогодні.Новини” з’ясували, чи можливо відшкодувати збиток за поїздку в несправному транспорті і як довести свою правоту.

Купи свіжий номер газети ЯСНО

Так, однією з таких пасажирів стала Юлія з Кропивницького. Влітку в розпал спеки вона їхала з дочкою в автобусі, де не працював кондиціонер, а вікна не відкривалися. В результаті температура в салоні швидко піднялася до 42 градусів і поїздка перетворилася на справжню муку.

Журналісти з’ясували, що перед кожним рейсом транспортний засіб повинен пройти техогляд. Якщо експерти помітять поломку, автобус повинні зняти з рейсу.

Пасажир автобуса з поломками може вимагати компенсацію за моральну шкоду.

“Це є неналежним наданням послуг. Фактично, особа, навіть якщо їй не завдано фізичної чи матеріальної шкоди, має право на відшкодування моральної шкоди. Адже такі умови перевезення наносять їй моральну шкоду та створюють диксомфорт”, – сказала адвокат Катерина Григораш.

Щоб довести свою правоту, адвокат радить фіксувати всі порушення. Якщо неполадки виникають вже під час поїздки, потрібно викликати правоохоронців і писати заяву на перевізника. А ти завжди пам’ятай, що більше цікавих новин ти можеш прочитати тільки у газеті ЯСНО. Купи газету у кіоску, або передплати на своїй пошті. Індекс 76076. ЗакарпатПост