Унікальний, старовинний і страшенно занедбаний: як руйнується палац Телекі на Закарпатті

На пошук інформації немає багато часу, а потрібні нові враження після тривалого сидіння на карантині? Пропонуємо фотознайомство з “незаїждженими” локаціями, які можуть зацікавити туриста.
Купи свіжий номер газети ЯСНО

Це яскраві точки на туристичній мапі України – архітектурні, природні, створені руками українців-сучасників, пише Укрінформ.

Наступна локація нашої фотоподорожі розташована на Закарпатті. Це – палац-фортеця графів Телекі в селі Довге, що на Іршавщині.

Пам’ятка архітектури XVIII століття – це комплекс споруд у бароковому стилі, обнесених оборонним муром з бійницями, що утворює квадрат 65×65 м. Зведений у 1712-1798 роках.

Будівля палацу одноповерхова, має план правильного прямокутника і примикає до північно-західної захисної стіни.

У дворі розбитий невеликий парк, що зберіг до теперішнього часу планувальну структуру. Тут ростуть дві вікові липи. За оцінками фахівців, вік однієї з них — понад 600 років. Нині комплекс перебуває у занедбаному стані, а на його території з 1954 року діє туберкульозна лікарня. Фото: Сергій Гудак/Укрінформ А ти завжди пам’ятай, що більше цікавих новин ти можеш прочитати тільки у газеті ЯСНО. Купи газету у кіоску, або передплати на своїй пошті. Індекс 76076. ЗакарпатПост