Чому в 90-річної бабусі здоров’я міцніше, ніж у школярів

• Через засилля хімікатів у магазинах та супермаркетах, кафе, діти забувають смак натуральних продуктів

• Телефони перетворюють їх на залежно хворих зомбі

• Інтернет сприяє тому, що втрачається  зв’язок із реальним життям

На носі 1 вересня і разом з ним найактуальніше в цьому році питання – здоров’я… дітей, вчителів, батьків, пише газета «ЯСНО».

Купи свіжий номер газети ЯСНО

Під час пандемії важливішого питання немає і бути не може. Отже, сьогодні газета «ЯСНО» говоритиме про здоров’я учнів.

Чому хворих дітей відправляють до школи?

Більшість батьків рішуче налаштовані відправляти дітей до школи, мовляв, ніякого дистанційного навчання, дітям треба здобувати освіту у спеціальних для цього закладах, а не вдома.

Однак чи справді вони так непокояться про рівень знань власних синів і доньок? Чи їх цікавить питання саме здоров’я дітей?

У цьому питанні ми розбиралися разом із закарпатською вчителькою Тетяною Новак. За її словами, самопочуття учнів їх рідних цікавить далеко не завжди і далеко не всіх.

«Я завжди дивуюся, коли матері відправляють до школи дітей з температурою. Така дитина все одно нічого не засвоїть протягом дня, – каже вона. – Хіба можна розуміти пояснення вчителя, коли болить голова, забитий ніс, коли нежить і температура вище 38? А якщо ще в той день і якась контрольна робота, учень лише зіпсує собі оцінки, бо не зможе нормально думати і далеко не завжди дасть правильні відповіді, навіть якщо матеріал засвоїв… просто через те, що в думках через погане самопочуття буде каша!»

Також Тетяна запевняє, що хвора дитина ще й  заражує однокласників та вчителів. Утім люблячі матусі про це рідко думають… і тут мова йде зовсім не про коронавірус, який становить серйозну загрозу,  а про інші респіраторні захворювання, звичайнісінький грип. Тож зараз вчителька побоюється. що з відкриттям шкіл у нас буде просто катастрофа. Повний текст читай у газеті «ЯСНО». ЗакарпатПост