Що зробили закарпатські депутати та політики для процвітання області?

Офіційно державі Україна 29 років, нашому ж народові насправді більше тисячоліття. Але  ми попоговоримо про роки незалежності України. Що вдалося зробити, чого не вистачає, які плюси і мінуси маємо нині? – пише газета «ЯСНО».

Купи свіжий номер газети ЯСНО

Оскільки на носі вибори, то про них не можна не поговорити. Зараз Україна з радянського поділу на адміністративні одиниці – міста, села, райони – перейшла на нову модель – округи, ОТГ. Вибори у нові ради мають відбутися уже в жовтні. Тепер голосуватимемо за відкритими партійними списками, депутатів стане менше. Добре це чи погано – покаже час, а поки що варто згадати про діючих депутатів.

Чи достатньо вони дбають про рідний край, чи роблять усе можливе заради його процвітання? Однозначно, ні. Якщо серед львівських у парламенті бачимо потужне згуртування, то серед наших є лише спроби об’єднатися заради якихось проєктів. Звісно, зараз кожен хвалиться, скільки всього ним зроблено, але ніхто не каже, чого не зроблено. Це ж стосується не лише парламентарів, але й депутатів обласної, міських, сільських та селищних рад, а особливо міських та сільських голів. Про свої ляпи вони вперто мовчать, а коли нагадують, годують людей обіцянками. що дуже скоро це все буде виправлено. Та часто обіцянки так і залишаються обіцянками, а закарпатці все більше зневірюються у політиках. Тому й маємо щоразу під час голосування найнижчий в Україні рівень явки на дільниці.

Серед недопрацювань закарпатських депутатів передусім слабке залучення до області, що межує з чотирма європейськими державами і вважається воротами до Європи, іноземних інвестицій. Це, чесно кажучи, ганьба… До того ж область не має повітряного сполучення з Києвом та європейськими столицями, які тут майже поруч…. залізничне теж могло би бути кращим. Інтерсіті обіцяють запустити вже не один рік, а нещодавно заявили, що через складний гірський ландшафт області у найближчій перспективі цьому не бути. Сфера туризму теж розвивається слабо, незважаючи на те, що в нас неймовірна природа, чисті ріки, гори, термальні та мінеральні джерела. І мова не лише про цей карантинний рік, коли багатьом довелося скасувати поїздки, але й про багато попередніх, коли все було гаразд. Не можна також сказати, що в Закарпатті ідеальні дороги. Хоча останнім часом у цьому плані дещо робиться, але щоб сюди їхали відпочивати іноземці, вони повинні бути значно кращої якості. Загалом недопрацювань значно більше, але напередодні великого свята детально зупинятись на всіх не будемо. Повний текст читай у газеті «ЯСНО». ЗакарпатПост