Що не влаштовує закарпатців у місцевих політиках

Передусім у децентралізаційній реформі закарпатців найбільше не влаштовує медична складова. До редакції газети «ЯСНО» постійно надходять тривожні дзвінки з різних куточків області. Люди скаржаться, що в їхніх населених пунктах закривають лікарні. Найчастіше це стосується селищних та сільських. Також мова йде про спеціальні заклади – психлікарні та для туберкульозних хворих, пише газета «ЯСНО».

Купи свіжий номер газети ЯСНО

 Крім того, багатьох не влаштовує питання шкіл, опорні школи, закриття деяких невеликих сільських шкіл.

І ще нашим землякам додасться клопоту з уставними документами, замінами печаток.

Утім на закарпатців чекають ще деякі нюанси, які виникнуть після проведення реформи та виборів. Наприклад, виконавчий директор Асоціації міст України Олександр Слобожан звертає увагу на те, що, остаточно не визначивши функції та повноваження районних рад, не вдасться уникнути конфліктів між новоствореними органами на рівні районів та громад.

«Будуть постійні суперечки, куди зараховується податок на доходи фізичних осіб – в район чи в об’єднану громаду, місто. Хто відповідає за медицину, освіту тощо», – застерігає експерт.

Звісно, як приживуться новації і чи підуть вони на користь громадам, зможе показати лише час. Повний текст читай у газеті «ЯСНО». ЗакарпатПост