10 продуктів, які вас вбивають: м’ясні нарізки, столова рафінована олія, заправки для салатів

Бургери, піца, смажена курка, тістечка, шоколадки, кола… Навіть не підрозрюючи, багато хто отруює не лише організм, але й своє життя. Усе більше у всьому світі почало підніматися питання здорового харчування. Особливо актуальним це є зараз, у період пандемії, коли кожному хочеться мати сильний імунітет, аби вистояти перед невідомою небезпекою, пише газета «ЯСНО».

Отже, 10 найбільше небезпечних продуктів. Продовження. Початок тут.

Купи свіжий номер газети ЯСНО

М’ясні нарізки

Ковбаси рясніють нітратами, натрієм, консервантами та іншими добавками. Всі ці речовини можуть збільшити ризик раку, серцевих захворювань, діабету і навіть викликати порушення поведінки та призвести до погіршення результатів навчання у дітей.

Щоб зменшити негативний вплив м’ясних продуктів, вибирайте лише якісні свіжі інгредієнти у місцевого м’ясника замість супермаркетів. Однак у кращому випадку слід повністю уникати цих продуктів.

Столова  рослинна олія

Рослинна олія є частиною кожної кухні, багато хто навіть не думає про її вплив на здоров’я. Однак деякі з цих масел є генетично модифікованими і можуть мати негативний вплив на життя з часом.

Крім того, олії містять трансжирні кислоти, які сприяють підвищенню рівня холестерину і згодом сприяють розвитку серцево-судинних захворювань, ожиріння, раку та хвороби Альцгеймера.

Рафінована олія також містить вільні радикали, які підтримують ріст ракових клітин, прискорюють старіння та викликають багато ускладнень для здоров’я. Натомість шукайте здорові альтернативи у вигляді оливкової, рапсової або авокадової олії.

Заправки  для салатів

Ви за правильне харчування і їсте салати, але, можливо, робите одну велику помилку, змішуючи овочі з жирною заправкою. Зазвичай у заправках цукор міститься у вигляді кукурудзяного сиропу з високою часткою фруктози. Але в заправках ви також знайдете велику кількість олії та штучних фарб.

З салату ви можете створити харчову катастрофу за секунду, що недалеко від хот-дога чи пакету картопляних чипсів. На щастя, вихід є: зробити власну заправку, яка так само смачна. І тоді вам не доведеться обмежувати себе в їжі.

Для кремових начинок використовуйте грецький йогурт як основу, яку потім досить приправити спеціями, лимонним соком або гірчицею. Якщо ви хочете зробити більш просту заправку, використовуйте якісну оливкову олію. Продовження читайте згодом. Повний текст читай у газеті «ЯСНО». ЗакарпатПост