Чому закарпатців змушують купувати парти та телевізори у школи

На Закарпатті у школах часто виникають конфлікти: то дітей образив вчитель, то батьків закликають купити щось для класу, а не в усіх для цього є гроші, то оцінки занижують. Чи віджили державні навчальні заклади? Чи готові закарпатці платити за навчання дітей у сучасних приватних школах? Це нині і з’ясовуватиме газета «ЯСНО».

Купи свіжий номер газети ЯСНО

Метою школи є дати дітям знання. Згідно з Конституцією України усі діти мають право на безкоштовне навчання, але чи є воно дійсно безкоштовним? Нині ганебно не вміти читати, писати, рахувати, без цього практично неможливо десь працевлаштуватися, заробляти гроші собі на прожиття.

Незважаючи на гучні заяви Міністерства освіти і науки про те, що поборів у школах немає і бути не повинно,  у більшості закарпатських шкіл щорічні ремонти проводяться за рахунок батьків. Доходить до того в окремих містах, що батьків просять закупити у клас навіть парти і шкільні дошки, стільці… навіть радіатори, телевізори.  А от занавіски, скатерті вже стали обов’язком матусь і татусів… Також у багатьох учбових закладах батьки купують дітям шафи для одягу та взуття, люстри та інші меблі. Повний текст читай у газеті «ЯСНО». ЗакарпатПост