З ужгородської дитячої залізниці зроблять Діснейленд?

Продовження. Початок тут

Відреагував на питання про намір Укрзалізниці закрити Ужгородську дитячу залізницю залізниці і Олексій Петров.

Він заявив: «Дитяча вузькоколійка повинна розвиватися, а не бути просто потягом, який курсує з точки «А» у точку «Б» , пише газета «ЯСНО».

Купи свіжий номер газети ЯСНО

Голова ОДА навіть назвав реальні кроки, які вважає за потрібне зробити  для її збереження

«Переведення її з державної в комунальну власність – проблеми не вирішить. Ми лише розтягнемо стагнацію вузькоколійки. Щоб запустити на повну цей об’єкт, який може працювати цілорічно, а не лише три місяці влітку, потрібно відкривати нові атракції, влаштувати акції, працювати із туристами, рекламувати себе. Так працюють туристичні залізниці у всьому світі і користуються великою популярністю. Звернувся із листом до голови правління АТ «Українська залізниця» Володимира Жмака розглянути подальший розвиток дитячої вузькоколійки в умовах державно-приватного партнерства. Запросив на Закарпаття експерта Піотра Хенріка Млодзяна, який реанімовує подібні об’єкти у Польщі. Його візит планується на кінець тижня. Уже зараз ведемо переговори із потенційними інвесторами», – запевнив він.

Однак чи справді залізницю вдасться зберегти? Чи  залишаться всі обіцянки лише передвиборчою балаканиною? Чи піде на поступки Укрзалізниця, яка не звертає надто великої уваги на найбільш віддалений регіон України. Адже скільки обіцялося запустити Інтерсіті з Ужгорода до Києва! Вже й випробування залізничних колій не раз проводилось, і експериментальні поїздки… і врешті-решт закінчилось відмовою, мовляв, складний гірський ландшафт. А в Альпах він ще складніший, а швидкісні поїзди там між горами все одно їздять. Тож яка доля чекає на улюблену Ужгородську дитячу залізницю? На жаль, поки що нічого не відомо. Більше ексклюзивних новин читай у газеті «ЯСНО». ЗакарпатПост