В Ужгороді дитину вкусив отруйний павук – ховався у малині

В Ужгороді дитину вкусив отруйний павук аргіопа тигрова (аргіопа брюнніга), який вважається досить небезпечним і дуже рідкісним для Закарпаття.

Батькові дитини довелося викликати медиків. Лікар зробив укол, і через добу стан маленького пацієнта стало поліпшуватися. Про це передає місцеве видання Pershij.com.ua.

Газета ЯСНО
Купи свіжий номер газети ЯСНО зараз!

Павук ховався в малині, і дитина випадково поклав його в рот разом з ягодою, яку зривав. Тут же він відчув пекучий укус павука на губі.
Через деякий час губа дитини сильно розпухла і боліла. Муки припинилися тільки після допомоги медиків.

Павук аргіопи тигрова, або Брюнніха (Argiope bruennichi – вид названий на честь датського зоолога Мортена Брюнніха) також отримав прізвиська павук-оса через свого характерного смугастого жовто-чорно-білого черевця. Вони харчуються дрібними прямокрилими і іншими комахами. До речі, самки Аргіопи Брюнніхі є канібалами – вони поїдають самців після спарювання.

Для людини отрута цих павуків не смертельно, але може спричинити за собою серйозні наслідки для здоров’я.

Довжина тіла Брюнніхі становить до 1,5 см. Аргіопи тигрові воліють луки, узбіччя доріг, лісові галявини та інші відкриті сонячні ділянки, тяжіють до ксерофільні рослинності, селяться на чагарниках і трав’янистих рослинах. • Більше унікальних новин читай у газеті ЯСНО • Купи газету в кіоску або передплати на своїй пошті • Індекси 76076, 76300 • ЯСНО – газета №1 для життя! ЗакарпатПост

3 thoughts on “В Ужгороді дитину вкусив отруйний павук – ховався у малині

  • 28.09.2020 at 07:19
    Permalink

    Дуже боюся павуків

  • 28.09.2020 at 07:19
    Permalink

    Ужас. Що з дитинкою?

  • 28.09.2020 at 07:20
    Permalink

    У нас не Австралія. Павуки не є небезпечними!!!

Comments are closed.