Чому явка на вибори на Закарпатті була вищою, ніж по цілому в Україні?

В Україні неявка на дільниці стала очікуваним результатом боротьби з пандемією. Справді, як свідчать результати опитування, багато виборців не з’явилися на дільниці через побоювання заразитися ковідом • Ціла стаття надрукована в газеті ЯСНО •

Інша категорія не голосувала з політичних причин. Люди зневірились у політиках та чиновниках, не вірять обіцянкам, не хочуть брати участі у іграх тих, до кого у них немає довіри. Це справді підтвердження реального ставлення людей до тих, хто позиціонує себе як політична еліта, але такою не є насправді. Виборці зрозуміли, що політикам на них просто начхати, а все, що більшість говорили до виборів, уже за кілька днів забудуть, пише  газета ЯСНО.

Купи свіжий номер газети ЯСНО зараз!

Та все ж у Закарпатській області  загалом проголосували 385 тисяч 156 виборців – 41,8%, а цей показник є вищим, ніж загальноукраїнський. Що теж дивно, адже наш регіон зазвичай відзначається найнижчою в Україні явкою на дільниці.

Ще однією з причин є заплутана процедура виборів. Багато хто не знав, як заповнити бюлетені, в яких треба було проголосувати за кандидатів у обласну, міську та районну ради. Це призводило до того, що в кабінках люди проводили багато часу, намагаючись зрозуміти, куди ставити галочку, куди вписувати номер кандидата.

Через це на дільницях створювалися черги і люди по 2-3 години стояли під дощем на вулиці, дехто приходив і по 2-3 рази. Але так і не проголосував. Ще одна черга була в коридорах, далі – біля столів, де видавали бюлетені, і четверта – до самих кабінок. Як розповіли газеті ЯСНО члени дільничних комісій і виборці, більш заплутаних виборів у них ще не було. І це – правда • Ціла стаття надрукована в газеті ЯСНО  • Більше ексклюзивних новин читай у газеті ЯСНО • Купи газету в кіоску або передплати на своїй пошті • Індекси 76076, 76300 • ЯСНО – газета #1 для життя! ЗакарпатПост