В Україні продають в’язниці: міністр назвав вартість і розкрив деталі

В Україні до продажу підготовлені три в’язниці, аукціони пройдуть найближчим часом. Стартова ціна становить 220 мільйонів гривень.

Про це в ефірі телеканалу Obozrevatel TV розповів міністр юстиції Денис Малюська. “Пакет документів по в’язниці, яка розташована в Коцюбинському, вже практично готовий, ще по двох в’язницях документи на фінальній стадії підготовки до продажу”, – повідомив він.

Купи свіжий номер газети ЯСНО зараз!

Міністр уточнив, що ці об’єкти продаватимуть на відкритих онлайн-аукціонах за допомогою системи електронних закупівель ProZorro. Скоріш за все, аукціони відбудуться у листопаді.

Щодо в’язниці у Коцюбинському на Київщині чиновник розповів, що її стартова ціна становить 220 мільйонів гривень. “Цей мінімум розрахований оцінщиком, а далі покаже ринок. Кому це цікаво, той виставить більшу ціну”.

“Чим більше ми отримаємо, тим краще, тому що сума стартового продажу залишається в нас на нове капітальне будівництво – ми плануємо будувати нові СІЗО за межами міст. Надлишок піде в державний бюджет”, – пояснив він.

Міністр повідомив, що в’язниці можуть бути цікаві потенційним покупцям, перш за все, як земельні ділянки для подальшого будівництва. “Безумовно, всі ці старі конструкції будуть знесені, і на місці в’язниці з’явиться щось нове – торгові центри, будинки, об’єкти промисловості, будь-що”, – зазначив він • Більше ексклюзивних новин читай у газеті ЯСНО • Купи газету в кіоску або передплати на своїй пошті • Індекси 76076, 76300 • ЯСНО – газета #1 для життя! ЗакарпатПост