Чому потрібно навчитися радіти навіть маленьким перемогам: 5 вагомих причин

Радість через невеликі перемоги є дуже важливою, пише газета ЯСНО.

• Серденько, купи свіжий номер газети ЯСНО •

Коли ми прагнемо досягти чогось великого, ми робимо безліч маленьких кроків і здобуваємо “проміжні” перемоги на шляху до мети. Найчастіше ми вважаємо їх чимось звичним і незначним. Але це не зовсім правильно. Ми розповімо про 5 причин, чому варто радіти і хвалити себе навіть за маленькі досягнення, інформує Ukr.Media.

Це дає енергію і мотивацію

Дуже складно робити щось, якщо нам не вистачає енергії і мотивації. Коли ми святкуємо маленькі перемоги, ми отримуємо позитивний заряд і сили для того, щоб рухатися далі. Згодом така звичка призведе до того, що енергії стане значно більше.

Ви можете похвалити себе за щось прямо зараз. Уявіть, чого ви домоглися сьогодні: наприклад, змусили себе вийти на пробіжку незважаючи на похмуру погоду. Ви сміливо можете похвалити себе за те, що витримали усі перешкоди і зробили ще один крок до більш здорового способу життя.

Або зовсім дрібниця: ви планували пропилососити і помити підлогу, але додатково до цього протерли пил у всьому будинку. Похваліть себе за те, що зробили більше, ніж спочатку хотіли, і за те, як доглядаєте за своєю домівкою.

Згодом ви помітите, як така звичка мотивує вас робити трохи більше, ніж планувалося, і робити справи стане легше. І навіть якщо вам зовсім не подобається робити щось, з’явиться мотивація все ж таки виконати цю справу, не відкладаючи на потім.

Це допомагає досягати великих цілей

Коли щодня ви знаходите справу, у якій ви вийшли переможцем, ви можете побачити, наскільки далеко ви просунулися у своїх починаннях.

Особливо це є корисним, якщо ви намагаєтеся прищепити собі якусь корисну звичку. Наприклад, відмовляючись від паління, важливо хвалити себе за кожен прожитий день без цигарок, за заощаджені на цьому кошти і за те, що дбаєте про своє здоров’я.

Або коли починаєте займатися вправами. Відзначайте кожне тренування як успіх — адже вам потрібно було задіяти багато ресурсів, щоб його не пропустити.

Нехай святкування перемог стане вашим інструментом для особистого зростання і досягнення поставлених цілей.

Це зміцнює любов до себе

Коли ми намагаємося досягти поставленої мети, ми схильні надмірно критикувати себе і звертати увагу на те, що перешкоджає її досягненню. Це нам лише заважає у здійсненні задуманого. Якщо навчитися розглядати не лише негативні аспекти, а й святкувати маленькі перемоги, можна домогтися потрібного балансу, який допоможе нам зростати.

Наприклад, ви намагаєтеся вивчити англійську мову, але занадто сильно критикуєте себе за те, що не вдається освоїти великий обсяг інформації. Перед іспитом у мовній школі ви надмірно хвилюєтеся, і шанси здати його успішно помітно знижуються. Навчіться хвалити себе за докладені зусилля і за те, що вдається: навіть якщо ви вивчили 50, а не 100 запланованих слів. Це допоможе зміцнити впевненість у своїх силах і здібностях, а не засмутитися через критику.

Ще приклад: ми святкуємо важливі події, такі як дні народження наших друзів, весілля. Таким чином ми показуємо нашу любов до оточуючих. А коли ви святкуєте свої маленькі перемоги, ви спрямовуєте любов собі.

Це допомагає нам відчувати себе щасливішими

Коли ми повністю залучені у своє життя, наша впевненість зміцнюється, дії відповідають намірам, любов до себе зростає, і ми живемо життя, яке наповнене сенсом. Саме для цього й потрібно навчитися святкувати маленькі перемоги: вони дають більше приводів для того, щоб відчути себе щасливішими.

Це може змінити спосіб мислення

Успішні звички рівні успіху. Створення і зміна звичок може бути важким, оскільки нашому розуму важко адаптуватися до нового розпорядку. Але визнання і святкування невеликих перемог — це те, що може допомогти виробити звички, які нам потрібні, і підтримувати нас у цьому. Нашому мозку потрібен позитивний зворотний зв’язок, тому, дозволяючи собі похвалу за невеликі досягнення, ми розвиваємо у собі “пристрасть до прогресу”. Саме це й змушує нас прагнути досягати більшого у нашому житті. У такий спосіб ми починаємо мислити більш позитивно і продуктивно • Більше цікавого читай у газеті ЯСНО • Купи газету в кіоску або передплати на своїй пошті • Індекс 76076 • ЯСНО – газета №1 для життя! • ЗакарпатПост