Феєрверк відірвав 14-річній дівчині палець, а сестра помітила його на підлозі і заховала

Софії зараз 22 роки. Коли постраждала рука, вона мала лише 14  • Ціла стаття надрукована в газеті ЯСНО •

Дівчина підпалила феєрверк і вірила, що зможе його вчасно загасити, але піротехнічний засіб відірвав їй більшу частину вказівного пальця правої руки, пише  газета ЯСНО.

Купи свіжий номер газети ЯСНО зараз!

Рана була такою глибокою, що Софія могла бачити сухожилля та кістки.

Хоча хірурги прооперували її руку, вони не змогли знову прикріпити палець, оскільки він був сильно пошкоджений.

Через вісім років після трагедії лівша Софія все ще не може вхопитися за щось рукою належним чином – і каже, що вона все ще страждає від неприємних відчуттів.

Але дівчина є жартівницею і сприймає все по-особливому. Каже, що їй смішно лякати друзів, просячи їх потягнути її за протезний палець – він зіскакує з руки.

«Я була занадто сміливою, коли думала, що зі мною такого не станеться. Я чула про те, що люди травмуються петардами чи феєрверками, але мені й на думку не спадало, що це торкнеться мене. Я не знала, що феєрверк вибухне і завдасть мені шкоди, – розповіла Софія. – Я того вечора лежала на дивані із запальничкою в руці і підпалила феєрверк. Він почав шипіти, тому я облизала пальці і торкнулися його, щоб спробувати знову запалити. Взяла його правою рукою. Протягом трьох-чотирьох секунд він спалахнув і відірвав мені палець. Я відняла руку і пам’ятаю, як бачила долоню, на якій виднілися кістки та кров. Моя мама і сестра, які в той час були в ліжку, почули вибух і підскочили, поки я кричала на підлозі. Сестра Наташа знайшла мій палець на підлозі, але не сказала мені, бо не хотіла засмучувати мене ще більше, тож заховала його від мене».

49-річна мама дівчини, загорнувши їй руку рушником, подзвонила в «швидку допомогу».

У лікарні Софії зробили складну восьмигодинну операцію. Але коли дівчина прокинулась,  їй повідомили страшну новину про те, що вона втратила більшу частину вказівного пальця. Також через пошкодження сухожиль та нервів Софія не може рухати іншим пальцем.

Провівши роки, приховуючи палець бинтами, вона тепер має гіперреалістичний протез • Ціла стаття надрукована в газеті ЯСНО  • Більше ексклюзивних новин читай у газеті ЯСНО • Купи газету в кіоску або передплати на своїй пошті • Індекси 76076, 76300 • ЯСНО – газета #1 для життя! ЗакарпатПост