Закарпатці можуть змінити постачальника через Інтернет і платити за газ набагато менше

Ціни на газ просто шокують закарпатців. Вартість спожитих послуг постійно зростає, а грошей у людей стає все менше…. Через карантин зменшились прибутки майже в кожній родині, дехто взагалі втратив роботу. А на носі зима! Як бути, де шукати вихід? Закарпатгаз не милує людей ні тарифами, ні не чекає, коли вони зможуть заплатити, натомість багатьох відрізаючи від мережі. До того ж ціна транспортування газу деколи більша за суму, яку потрібно заплатити за спожите блакитне паливо.

Виявляється, постачальника можна змінити. І нині агент газети ЯСНО зателефонував до компанії, яка має більш низькі ціни, аби дізнатися, як змінити постачальника, чи при цьому людина збереже за собою право на субсидію та як бути тим, кого вже відрізали від газу.

Купи свіжий номер газети ЯСНО зараз!

Доброго дня. Чи можу я вам задати декілька запитань?

Доброго дня. Так. Мене звати Олексій. Як я можу до вас звертатися?

Марина. Скажіть будь ласка, яка у вас вартість газу?

Ціна у діючому тарифі 6, 84 і тариф із фіксованою ціною буде діяти до кінця опалювального сезону, тобто до кінця квітня – також 6, 84 грн.

А потім ціна зміниться?

Так.

Як називається ваша фірма?

Тас Енергія України.

Вона обслуговує всю Україну, чи лише певні регіони?

Всю Україну без виключення.

Головне питання, яке цікавить багатьох пенсіонерів. Якщо споживач змінює постачальника, чи залишається за ним субсидія?

Так. Усе зберігається.

А чи залишається плата за транспортування газу?

Так. Залишається.

А кому її платити?

Ви оплачуєте розподіл газу вашому обленерго.

Тобто плата за спожитий газ вам, а за транспортування – без змін?

Так, звісно. Ваш облгаз бере на себе лише функції розподілу газу та функції обслуговування мережі. Мається на увазі, що вони будуть обслуговувати лічильники,  вирішувати технічні питання з обслуговуванням та інші.

А кого Закарпатгаз відключив за неоплату, чи можуть перейти до іншого постачальника?

Якщо є заборгованість, у такому випадку – ні. Треба повністю погасити заборгованість і лише так можна переходити в іншу компанію.

Як оформляти документи, щоб змінити постачальника?

Дуже просто, без особистого контакту можна. Потрібно надати нашому менеджеру персональні дані – прізвище, ім’я та по-батькові власника нерухомості, номер мобільного телефону…

Стоп. А якщо газ оформлено на одну людину, а власником нерухомості є інша?

Тоді газ оформити на людину, яка є власником нерухомості.

Зрозуміло. Що ще потрібно?

Номер телефону, доступ до Вайберу або Телеграму, індифікаційний код, фактичну адресу нерухомості, облгаз, до якого наразі приєднаний споживач і останнє – це еіс-код.

Що таке еіс-код?

Це – шістнадцятизначне число, яке є на платіжках щомісяця в розділі платника, де зазначена адреса. Якщо його у вашому рахунку немає, ви можете переглянути в електронному кабінеті вашого постачальника газу або ж зателефонувати до постачальника, сказати прізвище та ім’я і там повідомлять еіс-код.

А потім?

Коли ви цю інформацію зберете, телефонуєте нам, ми вас з’єднуємо з менеджером, ви передаєте всю інформацію йому. Протягом трьох днів після цього  формується договір, він вам його відправляє на Вайбер або Телеграм. Ви його роздруковуєте, підписуєте, фотографуєте і відправляєте нам електронкою або так само на Вайбер чи Телеграм. Відтак уже вибираєте тариф, за яким бажаєте користуватися.

І все?

Так.

Дякую!

P.S. Матеріал не рекламного, а інформаційного характеру. Тому кого щось цікавить, телефонуйте у колл-центр: 08007552058, 06728139128, 0674926540. Графік з 8:00 до 20:00. Без вихідних • Більше ексклюзивних новин читай у газеті ЯСНО • Купи газету в кіоску або передплати на своїй пошті • Індекси 76076, 76300 • ЯСНО – газета #1 для життя! ЗакарпатПост