АНОНС. Після пандемії коронавірусу насувається пандемія щеплень

Що думають про вакцинацію наші земляки та найближчі сусіди

Коронавірус атакує світ уже більше року, а в Україні паніка не вщухає, навіть попри те, що наразі кілька компаній заявили про успішне тестування вакцин і готові продавати їх світові.

• Серденько, купи свіжий номер газети ЯСНО

Наша держава планує придбати вакцину європейських та американської компаній. Це може бути британська вакцина AstraZeneca, США – Moderna і Pfizer та німецька Biontech.

Вакцини будуть дорогі, але більшість українців  все одно проти щеплень

Як повідомив керівник експертної групи міністерства охорони здоров’я України Сергій Литовка, передусім наша держава має намір безкоштовно отримати вакцини для першого етапу вакцинації у рамках Фонду глобального доступу до вакцин COVID-19 COVAX, який до кінця 2021 року хоче забезпечити 180 країн світу двома мільярдами доз вакцин. Таким чином, 20 відсотків населення України отримає щеплення. У першу чергу це будуть медичні працівники, вчителі, правоохоронці та старші люди. Віктор Ляшко прогнозує, що порцію безкоштовних вакцин у межах розподілу COVAX Україна отримає вже у першому півріччі 2021 року. Інші дози планують закуповувати коштом держави. На це у проєкті державного бюджету на 2021 рік уряд заклав 2,6 мільярда гривень. Кількість вакцини, яку зможе купити Україна, залежить від її вартості. Як би там не було, та більшість українців усе одно змушені будуть робити щеплення власним коштом, при цьому ціна деяких вакцин для більшості може стати непосильною…  Хоча… далеко не всі збираються дозволяти  колоти собі будь-які… нехай навіть високоефективні  препарати  • Повний матеріал читай у свіжому номері газети ЯСНО Купи газету в кіоску або передплати на своїй пошті • Індекси 76076, 76300 • ЯСНО – газета №1 для життя! ЗакарпатПост