АНОНС. Традиції, які скорочують життя закарпатців

Традиції треба підтримувати, традиції не вмирають, шануймо та зберігаймо традиції… чи не на кожному кроці можна почути такі гасла, що нагадують якісь політичні. Та чи дійсно усі традиції такі хороші і чи справді їх треба зберігати та ще й примножувати, як прийнято вважати? Саме це нині і з’ясовуватиме газета «ЯСНО»

Як українці на релігійні свята перетворюються на самогубців

Почнемо з релігійних, адже саме вони становлять основну частину звичаїв в українських родинах.

Ні-ні, сама релігія тут ні до чого, адже про неї люди, які показово б’ють поклони у церквах і хрестяться біля кожного хреста, думають найменше.

Здавалося б, найбільші християнські свята – Великдень та Різдво – мають нести в душі наших людей щось позитивне, якусь радість, надію, духовність. Та чи так це є. Походи у церкву часто супроводжуються фотографуванням та виставлянням себе у Інтернеті, особливо на Пасху. Потім між жінками хвальба і заздрість – хто у що одягнувся, хто який кошик має, у кого як прикрашено страви. Але й це ще не все. Після цього починається найголовніше – те, що ніколи не проповідував Христос і що є невід’ємним атрибутом свята для наших земляків: застілля • Повний матеріал читай у свіжому номері газети ЯСНО Купи газету в кіоску або передплати на своїй пошті • Індекси 76076, 76300 • ЯСНО – газета №1 для життя! ЗакарпатПост