Щодня о 10 ранку дружина починає пити, вже о 14 вона валиться з ніг

Що робити чоловікові, коли його дружина зловживає алкоголем. Він би й розлучився з нею, але вона є матір’ю його двох неповнолітніх дітей, тож чоловік боїться, що сам із доньками не впорається, тим більше що дівчата матір люблять. До газети ЯСНО звернувся з проханням допомоги закарпатець Петро.

Мені 38 років, Олі – 31. У нас є дві доньки. Марічці – 10 років, а Іринці – 8. Вони люблять свою матір і не уявляють без неї свого життя, але останнім часом наші стосунки стали нестерпними.

Я багато років їжджу на заробітки в Чехію. Сам утримую родину. Заробляю добре – всі ситі, одягнені, діти ні в чому не мають потреби. Та є одне «але». Поки я з ранку до ночі важко гну спину на чужині, моя дружина зловживає алкоголем. Це почалося близько трьох років тому після смерті її сестри-близнючки. Вони були дуже духовно близькими, а коли Світлана загинула у автокатастрофі, Оля мало не збожеволіла. Вона почала топити своє горе у горілці. Я нічого не казав. Співчував їй, шкодував її… думав, що незабаром усе припиниться. Та все з часом стало все гірше. Оля може так напитися, що впаде і засне посеред вулиці. З мене сміються сусіди, з дітей насміхаються старші підлітки. Вони плачуть, але матір люблять все одно.

Та більше того, Оля перестала їм готувати, варять дівчатка самі і собі, і матері, бо дружина починає пити зранку о 10, коли прокидається і після обіду вже валиться з ніг. Я умовляв її лікуватись, та вона не хоче, каже, що вона не алкоголічка і просто їй дуже погано – вона п’є, щоб забутись. Я боюся їхати в Чехію і залишати на неї дочок, бо біля п’яної матері з дітьми може всяке трапитись. Часом їх провідує моя мати, та щодня вона приходити не може, бо живе за три села від нашої хати. Взагалі ситуація в нашій родині критична.

Я і кричав на Олю, і благав її отямитись, навіть погрожував силою відвезти її в наркодиспансер, та на неї нічого не діє. Вона плаче і клянеться, що перестане пити, нібито й усвідомлює, що це не вихід і так робити не можна. Але наступного дня знову напивається.

Порадьте, будь ласка, що мені робити і як змусити дружину взятись за розум і перестати вживати алкоголь • Більше історій – у газеті ЯСНО  • Купи газету в кіоску або передплати на своїй пошті • Індекси 76076, 76300 • ЯСНО – газета №1 для життя! ЗакарпатПост