АНОНС. 9 дорослих із трьома малими дітьми 11 років живуть у халупі без світла

Родина Статкевич проживає у крихітній  хаті-халупі без підлоги, з забитими дошками вікнами, з дверима, які підпираються ломом. 11 років у сім’ї немає світла. Там живуть 12 людей, у тому числі – неповнолітні маленькі діти. Стеля протікає, всюди брудно, замість туалету тазик, замість ванни – також, тільки більший. Холодильника немає. Більше того, діти до школи тут не ходили поколіннями. Цю родину показала програма «Стосується кожного», пише газета ЯСНО.

• Золотце, купи свіжий номер газети ЯСНО •

У родині працюють тільки двоє

Главою сімейства є 54-річна Віра Статкевич. Її чоловік помер. Сусіди кажуть, що він ґвалтував доньок. Діти це спростовують, але підтверджують, що дуже пив і бив і дружину, і їх. Навіть взимку їм неодноразово довелося вночі тікати у лісопосадку і там спати. Випиває і мати в цьому сімействі. Жінка закінчила 7 класів, ніколи ніде не працювала і жила завжди з грошей, які виділяла держава на дітей. Підробляють тільки старший син 31-річний син Олександр та 23-річна донька Марина. Саме вона фактично утримує і годує усю родину. У Марини Совенко двоє власних дітей, але вона піклується і про шестирічну племінницю Софію.

Олександр також часом випиває і тоді розпускає руки. Його дружина повісилась і він каже, що йому в житті не вистачає жінки.

Життя цієї родини показала програма «Стосується кожного на Інтері» і там Марина розповіла, як їй непросто.

 У селі родину Совенків обходять десятою дорогою, з ними уникають спілкування навіть місцеві чиновники. А коли сусідка почула відверте зізнання молодшої доньки Совенків про те що насправді відбувається за зачиненими дверима – вирішила покласти край такому жахливому життю. Чи можна змінити життя людей, які звикли існувати як тварини?

Марина — сьома з 10 дітей у Віри Статкевич. Троє з них померли. Найстаршої сестри не стало від вродженої хвороби. Наталії — 2015-го від СНІДу у 30 років. Один із братів втопився у 2016 році.

Марина ж старшого сина народила від сина двоюрідної сестри, доньку – від іншого чоловіка, з яким жила певний час. Обоє кажуть, що діти не їхні і не цікавляться їхньою долею.

«Хочу піти від мамки, – каже жінка. – Вона мені жизні не дає. Я за першим чоловіком у — Кіровоград поїхала. То вона на другий день там була. Мішалася, лізла, щоб я з ним не жила, — розповідає Марина. — Дєвочку родила вже від другого. Спільного життя не склалося. Коли отримала 12 тисяч гривень на дитину, хотіла окрему хатку купити. Але мама приказала, що нема чого мені віддалятися. Житимемо разом, а дєньги краще на сім’ю пустити. Так і розтринькалися — на цигарки, пиво, продукти. Брати й сестри не хочуть господарювати. Я сама всіх не потягну. Мама вже не проти, аби я від них з’їхала. Але куди і за які гроші?» • Цілу статтю читай у свіжому номері газети ЯСНО • Купи газету в кіоску або передплати на своїй пошті • Індекси 76076, 76300 • ЯСНО – газета №1 для життя! ЗакарпатПост