Під час обшуків у брата скандального судді Вовка знайшли понад 5 мільйонів доларів та антикваріат

Двох адвокатів-посередників, які НАБУ і САП викрили «на гарячому» під час одержання неправомірної вигоди для подальшої її передачі суддям ОАСК, затримали в порядку ст. 208 КПК України.

Про це повідомляє Цензор.НЕТ із посиланням на пресслужбу НАБУ.

«Вирішується питання про повідомлення їм про підозру. За місцем виявлення предмета неправомірної вигоди детективи НАБУ віднайшли предмети, ззовні схожі на антикваріат, документи на ім’я голови ОАСК та його близького родича. Також виявлено великі обсяги іноземної готівки: понад 3,7 млн дол. США, 840 тис. євро, 20 тис. фунтів, 230 тис. грн і 100 шекелів», – йдеться в повідомленні.

Журналіст Юрій Бутусов на своїй сторінці у facebook більш детально розповів про резонансний обшук.

«НАБУ визнало таємне зберігання готівки голови Окружного адміністративного суду Києва Павла Вовка – було конфісковано понад 5 мільйонів доларів. Вовку охорону забезпечив його брат – заступник начальника управління зовнішньої розвідки України Юрій Контов!

3,7 мільйонів доларів, 840 тисяч євро, 20 тисяч фунтів стерлінгів, 230 тисяч гривень, 100 шекелів та колекцію старовинного античного начиння вилучили детективи НАБУ на секретному зберіганні голови Окружний адміністративний суд Києва Павла Вовка!

За даними джерел Цензор. Ні, Вовк обладнав таємне зберігання готівки в безпечній квартирі в скромному будинку за адресою Джона Маккейна, 22, Печерськ (колишня вулиця Івана Кудрі).

Квартира оформлена на жінку-адвоката, нею користувалася сім ‘ я Вовка. Заходи безпеки Вовк вжив суворо, квартиру вдалося розрахуватися лише в момент передачі хабарів.

Національне антикорупційне бюро затримало на передачі хабара Юрія Зонтова – рідного брата Окружного адмінсуду Києва Павла Вовка (рідне ім ‘я голови суду Вовка – Парасоля, він взяв ім’ я дружини після шлюбу) .

А зараз трохи шоку. Парасоля – заступник керівника департаменту Служби зовнішньої розвідки України! Парасоля забезпечила прикриття та безпеку таємних корумпованих шахраїв його брата.

Парасольку прийняли на службу в СВР на високу посаду, а Валерій Кондратюк, призначений на посаду керівника Офісу президента Андрій Єрмак, не побачив, що його рідний брат Вовка займався не державною службою під час графік роботи, але в сімейних справах про корупцію. При цьому в порушення закону про державну службу не призупинили чинність його адвокатського посвідчення, і цього теж ніхто не помітив. Таке враження, що СВР не перевіряє діяльність своїх працівників – чи навпаки, треба було?

Виникає питання – чи не було результату таємних корупційних домовленостей між головою ОП Єрмаком та головою ОАСК Вовком? Не міг не знати, кого обіймають на такій високій посаді? Хто це хамнув? Зате цей продасть свою батьківщину і всіх своїх гостей за кілька тисяч гривень…

Заступник начальника відділу «Парасоля» 5 квітня у свій офіційний час отримав 100 тисяч доларів хабара, зберігав 20 тисяч доларів, а також передав 80 тис на безпечну квартиру брата…

Як бачите, рідні брати Парасольки і Вовки були нахабними і масштабними, але розвідники з них – ніхто…

Прохання до всіх працівників СВР – скажіть обставини призначення Зонтова, хто його лобіював, чому він так вільно робив корупцію замість служби, хто не перевірив доставку їм адвокатського свідоцтва?».