Хочу розлучитися зі своєю ледачою дружиною, але не маю де жити

Що робити чоловікові, коли жінка його не влаштовує, та в нього є проблеми з тим, куди від неї піти. До газети ЯСНО звернувся закарпатець Петро. Чоловік просить поради від читачів.

• Серденько, купи свіжий номер газети ЯСНО •

Я одружився у 18 років на сусідці. Вона була гарною дівкою, мала багатьох залицяльників і я радів, що в мене буде така вродлива дружина. Ми починали життя з нуля. У нас не було нічого. Спочатку жили з моїми батьками. Юля через рік після весілля народила першого сина, а через два – ще одного. Я весь час їздив на заробітки, аби забезпечити родину. Вона ж ніколи ніде не працювала. Потім я побудував хату, купив меблі, килими, посуд…  Жінці батьки не дали нічого. Однак у новому будинку завжди було брудно, діти нерідко голодували, а вона весь час проводила з подругами на кухні – пили каву та розказували, які в них погані чоловіки.

Я ніколи не просив дружину піти на роботу, хоча сини вже виросли – одному 18 років, другому – 16. Але вона навіть вдома нічого не робить. У нас немає господарства, немає худоби. За садом доглядаю лише я, коли буваю вдома. Навіть їсти приготувати для дружини проблема. Життя з нею останні роки стало взагалі пеклом. Вона ще й випивати почала і тоді дуже агресивна – б’є і мене, і дітей. Боюсь, що старший одного разу не втримається і дасть здачі… Навіть не уявляю, що тоді буде.

Мені дуже хочеться спокою і я почав думати про розлучення. Діти вже обидва студенти – учаться в коледжі і живуть іу інших містах. Навряд чи колись повернуться в наше село. Вигнати з нашої хати жінку я не зможу, але й сам куди піти не знаю. Думав про те, щоб залишитися в Чехії, але неймовірно тягне додому.

Однак із Юлею не житя, а суцільна мука. Терпіти вже просто немає сил. Вона одразу була поганою хазяйкою, а зараз і поготів. Підозрюю, що коли мене немає вдома, вона ще й зраджує мене, бо зщось на неї сусід дуже підозріло дивиться, коли бачить. Порадьте, будь ласка, що мені робити і як жити далі • Більше життєвих історій читай у свіжому номері газети ЯСНО • Купи газету в кіоску або передплати на своїй пошті • Індекс 76076 • ЯСНО – газета №1 для життя! ЗакарпатПост