Пандемія зробила мою дружину параноїком і це руйнує наші стосунки

Що робити, коли жінка панічно боїться підчепити ковід, а чоловік працює і не може жити в ізоляції. Вона на кожному кроці отруює його життя і сама навідріз відмовляється виходити з будинку. До газети ЯСНО звернувся закарпатець Дмитро. Чоловік просить поради, бо не знає, як жити далі.

• Серденько, купи свіжий номер газети ЯСНО •

Усе почалося ще наприкінці позаминулого року, коли в Інтернеті вона побачила відео, нібито у Китаї чоловік від корона вірусу паде прямо посеред дороги і помирає. Згодом виявилося, що в нього був серцевий напад, але це стало початком параної моєї Валентини. Тепер вона не вилазить із соціальних мереж, де збирає всякі страшилки. Вона навіть веде записи у блокноті, хто зі знайомих захворів на ковід і хто від нього помер. Вона почала дивитись новини і ї цікавить лише тематика, пов’язана з пандемією. Це стало жахом. Вона ніде не працює і цілий день проводить у телефонних розмовах іх подругами, де їм розповідає страшні речі про корона вірус, більшість із яких вона прочитала в Інтернеті і що зовсім не відповідає дійсності.

Я розумію, що вірити нікому заборонити не можна, але це переходить уже всі межі здорового глузду. Уже більше року її в житті більше ніщо не цікавить. Вона щоденно по кілька разів обробляє все у будинку антисептиком, витрачає на дезінфікуючі засоби страшні гроші, коли їх і так мало. Через постійні карантини я мало не втратив роботу і тепер змушений працювати буквально за копійки.

Але й це ще не все. Вона навіть зі скандалом дітей до школи відпускає, бо боїться, що вони принесуть додому «заразу».

Коли я приходжу з роботи мушу в коридорі зняти весь одяг і вона загортає його в целофан та так несе в пральну машину. Я щоразу мушу не просто мити руки, а купатися, щоб нібито змити бацили. Це мені вже страшенно набридло.

Спочатку вона навіть просила мене звільнитись, бо боялася, що я виходитиму з дому… потім зрозуміла, що не буде з чого жити і змирилася. Продукти зараз вона не купує, бо також боїться. Це роблю лише я і вона все ошпарює кип’ятком, навіть помідори, банани та капусту. Уявіть, який вони потім мають смак.

Я вже просто не витримую того, що робить моя Валя. Насправді не так уже й багато з наших знайомих перехворіло, тож не розумію, що вона собі там надумує… Та й помирають від ковіду далеко не всі, більшість усе ж одужує.

А нещодавно вона дізналася, що в угорщині можна зробити щеплення поза чергою. Так робив один наш сусід… і хоча згодом дістав таку реакцію, що мало не помер, у Валентини з’явилася нав’язлива ідея, поїхати до Будапешта і вакцинуватися, бо мовляв у нас поки дочекаємося, половина населення вимре. Я розумію, що це її вигадки, та переконати її ні в чому не можна. Вона просто, здається, почала сходити з розуму через коронавірус.

Мені не хочеться повертися додому з роботи, бо знаю, що там буде завжди одне і те ж… Чи можна вибити їй із голови цю дурість? Я вже не маю сили терпіти, мені набридло слухати вічні докори та дивитись на істерики, які влаштовує дружина. Порадьте, будь ласка, що робити • Більше цікавих історій читай у свіжому номері газети ЯСНО • Купи газету в кіоску або передплати на своїй пошті • Індекс 76076 • ЯСНО – газета №1 для життя! ЗакарпатПост