Для американських бездомних побудували безкоштовні будинки. А чи погодилися б жити на таких умовах закарпатські безхатьки?



Каліфорнія – один із найбільш сонячних і багатих штатів. Тут знаходиться Голлівуд і Кремнієва долина. Але крім великої кількості багатих людей, тут дуже багато бідних.

Влада міста Сан-Хосе вирішили зменшити кількість бездомних, побудувавши для них цілий житловий комплекс під назвою «Bridge Housing Community» (BHC). На нього з міського бюджету було витрачено триста тисяч доларів. BHC включає в себе сорок невеликих будиночків і один великий, який виконує роль такого собі клубного особняка, пише газета ЯСНО.

• Серденько, купи свіжий номер газети ЯСНО •

Ці будиночки дійсно дуже маленькі – всього сім квадратних метрів. Але окремо тут є ванна і душ, а також санвузол. У літню пору прохолоду принесе встановлений в будиночку кондиціонер. Умови життя цілком прийнятні. Є меблі і постільні приналежності.

У клубному будинку знаходиться їдальня, пральня, сушарка, комп’ютерний клас з виходом у Інтернет. Крім того, є кухня з усім необхідним начинням.

За проживання в «Bridge Housing Community» плату не стягують. Більше того, всі продукти харчування сюди привозять теж безкоштовно. Правда, щоб мати можливість тут оселитися, потрібно пройти відбір і погодитися виконувати певні вимоги.

Жителі комплексу не повинні мати шкідливих звичок. Вони повинні мати офіційну роботу. Крім того, після 22-00 заборонено залишати межі житлового комплексу. Зайти на його територію після цього часу теж не вийде. Ночами водити до себе гостей можна. Вимоги не найжорсткіші і цілком здійсненні. Влада Сан-Хосе таким чином хоче допомогти людям вирватися з убогості. Дати їм ще один шанс почати своє життя з чистого аркуша. Цікаво, чи всі українські безхатьки погодилися б змінити життя на вулиці на нові умови, але з дотриманням ряду вимог і без вживання алкоголю? • Більше цікавих історій читай у свіжому номері газети ЯСНО • Купи газету в кіоску або передплати на своїй пошті • Індекс 76076 • ЯСНО – газета №1 для життя! ЗакарпатПост