Від Наташі вкрали малюка. Через 14 місяців він втік від викрадачів і самостійно знайшов дорогу додому

Наташа з чоловіком відвернулися лише на мить, як з їхнього саду загадково зник улюблений собака Ріко. Німецька вівчарка ще була цуценям і жінка була у відчаї, бо була впевнена, що не побачить улюбленця більше ніколи, пише газета ЯСНО.

• Серденько, купи свіжий номер газети ЯСНО •

Та через 14 місяців Ріко з’явився на порозі. 23-річна жінка каже, що собаку ви манили троє чоловіків у червні 2019 року. Вона шукала вівчарку всюди. Обклеювала місто плакатами з фотографією Ріко, писала в Інтернеті повідомлення, підключала знайомих. І так тривало цілих шість місяців. Потім надії відшукати собаку розтанули повністю.

Раптом більше ніж через рік у двері почулося таємниче постукування.

«Ми сиділи в будинку, і нам здалося, що хтось постукав. – пригадує Наталія. – Один з наших друзів пішов подивитись, хто там і раптом крикнув. що бачить великого пса. Я пішла глянути сама. Я впізнала милу мордочку! То був Ріко! Він дивився на мене! Я розплакалась! Ніколи не забуду цієї миті!»

Жінка та її улюбленець кинулись одне до одного.

«Кожного разу, коли я бачила німецьку вівчарку, я думала, чи це Ріко. Кожен день без нього був руйнівним, але тепер він нарешті повернувся. Я не можу повірити, що пройшов цілий рік. Відчуваються хвилини з того часу, коли ми востаннє бачились».

Наташа запевняє, що радість у родині була такою великою, що чоловік плакав навіть її чоловік.

«Коли ми купили Ріко, чоловік пішов вчитись на кінолога. Він купив собаку як робочого, а також як домашнього улюбленця, але встиг провести  лише чотири тижні з цуценям, перш ніж він зник. Випустивши Ріко в сад до туалету, ми відвернулися лише на мить. Хтось манив собаку іграшкою, але ми не придали тому значення. Поліція знайти його не могла, хоча ми звернулися одразу. У нас був прекрасний зв’язок із самого початку. Він спав поруч зі чоловіком, прекрасно ладнав із нашою іншою собакою. Вони провели багато занять, але всього навчитись Ріко не встиг. Коли він зник, ми не знали, що робити».

Того дня подружжя цікавилось, чи хтось не бачив Ріко навіть у магазинах, показувало фото перехожим на вулиці. Із записів відео спостереження з’ясувалося, що хтось тягнув вівчарку по дорозі, але розгледіти обличчя було неможливо.

На жаль, у викрадачів Ріко підірвав здоров’я і тепер на нього чекає тривале лікування.

«Вага собаки майже удвічі збільшилася під час утримання в неволі, – стверджує Наташа. – Я не уявляю, як він скористався можливістю втекти, але просто вражає його повернення. Зараз він сидить на собачих дієтах, багато гуляє, і він спить поруч із чоловіком. Напевно, викрадачі боялися з ним гуляти, аби його не впізнали, тому Ріко дуже розтовстів».

Як би там не було, а жінка дуже щаслива, що вівчарка поруч і що знайшла дорогу додому • Більше ексклюзивних життєвих історій читай у свіжому номері газети ЯСНО • Купи газету в кіоску або передплати на своїй пошті • Індекс 76076 • ЯСНО – газета №1 для життя! ЗакарпатПост