Двоє підлітків на електросамокаті зіткнулися з автомобілем в Ужгороді

Двоє підлітків на електросамокаті зіткнулися з автомобілем в Ужгороді. Сталося це 21 червня на проспекті Свободи, коли вони переїжджали дорогу. Інформацію Суспільному підтвердила речниця Нацполіції області Тетяна Щоголєва. Ніхто не травмувався. Хто винен — з’ясовують правоохоронці. Приватна підприємиця Дзвінка Білоног, яка здає електросамокати в оренду, каже: охочим покататися вона завжди проводить інструктаж.

Ужгородець Едуард Печко два місяці їздить власним електросамокатом.

“Якщо дотримуватися всього правильно, то тоді немає взагалі проблем, — розповів він. — Узагалі водії пропускають так само, як і пішоходів. Стараюся переходити дорогу на пішохідному переході, а так взагалі все добре. Більше б велодоріжок для цього зробили. Якщо кудись їдете, то наперед варто прикинути в голові маршрут — і їдете”.ДТП за участі водія електросамоката сталася в УжгородіСуспільне Закарпаття

Приватна підприємиця Дзвінка Білоног майже рік дає в Ужгороді електросамокати в оренду. Дівчина каже: перед видачею транспорту розповідає правила руху.

“При видачі самоката ми в обов’язковому порядку проводимо інструктаж, як саме користувалися електросамокатом, де педаль газу, де гальма, яка допустима швидкість на кожному з режимів, де можна наступати, — пояснила підприємиця. — Також ми розповідаємо, де варто і де не варто їздити. Зокрема, ми не радимо нашим клієнтам їздити на пішохідному мості, оскільки дуже часто виникають конфліктні ситуації, також там є знак пішохідної зони”.ДТП за участі водія електросамоката сталася в УжгородіСуспільне Закарпаття

За словами Дзвінки Білоног, якщо є можливість їхати велосмугами, звісно, радять користуватися саме цією частиною інфраструктури, не заїжджати на пішохідну зону. Дзвінка Білоног додає: на її електросамокатах орендарі в аварії не потрапляли.

Аварія за участі водія електросамоката сталася в Ужгороді 21 червня. За порушення правил дорожнього руху правоохоронці відкрили адмінпровадження. Передбачений штраф — 850 гривень, — розповідає речниця Нацполіції в області Тетяна Щоголєва.ДТП за участі водія електросамоката сталася в Ужгородіскрін з відео у групі “Zakarpatske.tv” у Facebook

З її слів, в ДТП ніхто серйозних якихось ушкоджень не отримав. “Цією справою займалася Патрульна поліція. Вони виїжджали на місце події і, фактично, вони володіють всією інформацією”, — додала Тетяна Щоголєва.

Суспільне звернулися по коментар до патрульної поліції області. Речник Ернест Завадський сказав, що прокоментує ситуацію 23 червня.

ЗакарпатПост