На Ужгородщині прокуратура повернула земельну ділянку площею 4 га до земель сільськогосподарського призначення

Суд задовольнив позовну заяву Ужгородської окружної прокуратури про визнання незаконним та скасування розпорядження ексголови Ужгородської районної державної адміністрації, яким затверджено проєкт із землеустрою щодо відведення у власність громадянину земельної ділянки та зміни її цільового призначення. Йдеться про 4 га землі на території Коритнянської сільської ради, за межами села Кінчеш.

Прокурор довів, що колишній посадовець порушив порядок вилучення земельної ділянки із земель сільськогосподарського призначення та безпідставно виніс вказане розпорядження, усупереч нормам земельного та іншого законодавства. При цьому зміна цільового призначення земель за межами населеного пункту з особистого селянського господарства під будівництво та обслуговування житлових будинків, господарських будівель та споруд не входила до його повноважень.

За результатами розгляду позовної заяви суд задоволив її в повному обсязі та постановив повернути вказані землі до земель сільськогосподарського призначення, повідомляє пресслужба Закарпатської обласної прокуратури

ЗакарпатПост