АНОНС. Я сидів на ліжку в армійській казармі, готовий накласти на себе руки – врятував дзвінок друга

Сидячи на краю ліжка в армійських казармах, він дивився на свої руки.

Йому було всього 20 років, але в той момент він вирішив з усім цим покінчити, пише газета ЯСНО.

• Серденько, купи свіжий номер газети ЯСНО •

Живучи за багато кілометрів від будинку, окремо від своїх друзів і сім’ї, відчував себе ізольованим і самотнім, гадав, що йому немає заради чого жити.

«Я був готовий закінчити своє життя», – сказав Григорій.

Але, як тільки він відчув бажання вбити себе, його телефон задзижчав і відвернув його.

Це зупинило юнака та в кінцевому підсумку врятувало йому життя.

«Одне дуже своєчасне повідомлення від мого кращого друга зупинило мене, – сказав він. – Це дало мені достатньо часу, щоб сказати: «Стоп» і пережити той день. Потім мені вдалося пережити і другий, і третій».

У наступні дні і тижні розмови про його психічне здоров’я врятували його.

Сьогодні Григорій хоче допомагати іншим, тих, у кого життя втратило сенс.

Суїцид – чоловіча проблема?

Згідно з дослідженням благодійної організації Movember, півмільйона людей у всьому світі щорічно помирають від самогубства, причому кожну хвилину втрачається одне життя.

За даними Держстату України, у минулому році було зареєстровано 6279 самогубств. Майже третина всіх смертей припадає на самогубства у віці старше працездатного. Самогубства є лідером серед неприродних причин смерті, зумовлюючи майже кожен п’ятий випадок смерті від всіх зовнішніх причин. Порівняємо: аварії спричинили 3936 смертей, неумисні отруєння алкоголем – 3089, убивства – 1638, а ушкодження внаслідок ведення воєнних дій – 147… У зоні ризику молоді люди, але з віком проблема самогубства більш актуальна. В основному таких шлях піти з життя обирають чоловіки (80%) • Цілу статтю читай у свіжому номері газети ЯСНО • Купи газету в кіоску або передплати на своїй пошті • Індекс 76076 • ЯСНО – газета №1 для життя! ЗакарпатПост