Закарпатка у США: американські жінки майже ніколи не готують їсти

Закарпатка Наталія Ткач через «Клуб знайомств» газети «Закарпатські оголошення» познайомилася з американцем, вийшла за нього заміж і переїхала жити до США.

Вона розповіла газеті «ЯСНО» про своє нове життя і американські будні.

• Серденько, купи свіжий номер газети ЯСНО •

Приїхавши під Різдво, ми змогли спробувати традиційну індичку і гарбузовий пиріг. Це нам приготувала мама Марка. Чомусь вони їдять індичку з журавлинним соусом (на мій смак – варенням), і це обов’язково… Приготування індички – взагалі цілий ритуал. Мені здається, що плити на кухні використовуються тільки раз на рік саме для цієї мети. У сиру тушку вставляється така пімпочка червоненька, яка вискакує з неї в міру готовності. Нам би для ледачих господарок теж не завадило такий винахід, тільки ще зі свистком. Знову ж таки не пересмажиться, та й економія енергоресурсів. Спеціальних приправ для індички купа. Час готування залежить від ваги птиці, але не менше 3,5 годин.

Чого в Америці їдять дуже мало, так це риби. Найпоширеніша і доступна – це лососеві, і вже перероблені. Чуйні родичі чоловіка, знаючи мою рибну слабкість, подарували мені на Новий рік кілограм замороженого хека – і це був найбільш делікатесний подарунок! Домашнім котам дістався тільки запах. Ціна на рибу в три рази вища, ніж на м’ясо.

Цікаво, що американці, запрошуючи гостей, одразу їх питають, що вони хочуть їсти. Готують небагато. Після візиту гостей господарям не доводиться ще три дні доїдати тазик «олів’є» чи голубці, та й об’їстися в гостях теж не можна, бо пригощають скромно. Розмови переважно на буденні теми. Веселитись американці, як ми, не вміють. На закінчення хочу попередити тих, хто має проблеми з шлунково-кишковим трактом, що поїздка, навіть туристична, до Америки буде неабияким випробуванням саме для самої вразливої ​​частини організму, тому будьте до цього готові! Якщо їдете на кілька днів, запасіться власною українською їжею.  А я що лише можу, усіляку городину вирощую біля хати, чого абсолютно не розуміють американці. Ну і нехай, зате я  від них набагато здоровіша та й чоловік останнім часом також почувається краще і почав інтенсивно скидати свою надлишкову американську вагу • Цілу статтю читай у свіжому номері газети ЯСНО • Купи газету в кіоску або передплати на своїй пошті • Індекс 76076 • ЯСНО – газета №1 для життя! ЗакарпатПост