Пара випадково знайшла в лісі хвору лисичку і врятувала її життя

Вона щаслива серед добрих людей!

Пара з США випадково знайшла в лісі хвору лисичку і врятувала її життя. Вона щаслива серед добрих людей! – пише газета ЯСНО.

• Серденько, купи свіжий номер газети ЯСНО •

Лисиця на прізвисько Асія була кинута своєю матір’ю відразу після народження. Вона не могла користуватися задніми лапами, імовірно через неврологічне захворювання, і ризикувала просто померти на самоті, але її випадково знайшла пара з Кентуккі (США) під час прогулянки по лісі, інформує Ukr.Media.

Крихітну лисицю доставили в центр охорони дикої природи Кентуккі, де вона знову отримала можливість ходити. Правда, поки тільки за допомогою зробленого спеціально для неї інвалідного візка.

“В цей час Асія використовує для пересування інвалідний візок. Але також я кожен день займаюся з нею фізіотерапією. Приблизно 15-20 хвилин на день я цілеспрямовано рухаю її задні лапи, щоб допомогти її мозку відновити з ними зв’язок”, — розповіла опікун лисиці П. К. Бланкеншип.

Також Асія щотижня ходить на гіпербаричну кисневу терапію, яка допомагає зменшити запалення і біль, а також прискорити процес лікування.

“Ми намагаємося зцілити хребет Асії та її нерви, що йдуть до задніх лап. Вона вже пройшла три курси лікування за останні три тижні, і ми побачили, що її лапи стали рухатися значно краще”, — сказала опікун Асії.

Співробітники центру охорони дикої природи сподіваються, що з часом Асія зможе ходити самостійно, але в дику природу вона вже не повернеться і, швидше за все, буде жити з її опікуном. “Навіть якщо Асія знову зможе використовувати свої задні лапи, ми не можемо знати, що хвороба не повернеться. Якщо це станеться, в дикій природі вона залишиться беззахисною: не зможе знайти їжу і втекти від хижаків. З нами вона щаслива, добре їсть і п’є, і в цілому поводиться, як типове молоде лисеня”, — каже П.К. Бланкеншип • Більше цікавих новин читай у свіжому номері газети ЯСНО • Купи газету в кіоску або передплати на своїй пошті • Індекс 76076 • ЯСНО – газета №1 для життя! ЗакарпатПост