АНОНС. Чому закарпатці бояться вакцин

На Закарпатті триває вакцинація. Утім далеко не всі прагнуть зробити щеплення. Навіть більше, тих, хто виступає проти вакцини від коронавірусу набагато більше, ніж тих, хто бажає щепитися. Що думають закарпатці з приводу щеплень і особливо з приводу тиску на них з боку чиновників, які, у свою чергу, лише й намагаються догодити Уряду? Саме це і з’ясовувала газета ЯСНО.

• Серденько, купи свіжий номер газети ЯСНО •

За словами регіональної координаторки вакцинальної кампанії від COVID-19 Вікторії Тимчик, щепляться закарпатці не надто активно.

«Тепер триває 5 хвиля вакцинації, тобто кожен охочий може прийти в один із 217 пунктів щеплення, 15 Центрів вакцинації для імунізації. У доступі є всі вакцини, однак Moderna використовуємо для другої дози та за залишковим принципом», – наголосила Вікторія Тимчик і додала, що загалом в області повністю щепили майже 93 тисячі жителів: це 7,4 % населення. Першу дозу від початку кампанії отримала понад 141 тисяча закарпатців, тобто 18%. А що інші?

Михайло – лікар однієї з закарпатських лікарень, безпосередньо контактував із ковідними хворими, але так і не захворів. Каже, що його оберігає Бог. Щеплення робити не бажає і пояснює чому.

«Як лікар я не виступаю проти щеплень взагалі, – каже він. – Однак у даному випадку вакцинуватися я відмовився. По-перше, жодна з вакцин не пройшла нормально випробування, адже розробляли усі в короткі терміни, по-друге, я зіштовхувався з різними алергічними реакціями у людей після щеплень. Далеко не все озвучується вголос, аби не налякати інших, та були випадки дійсно доволі складні. Починаючи від панічних атак на довгі місяці до часткового паралічу. Зараз точаться суперечки про наявність у вакцині важких металів. Ні стверджувати це, ні заперечувати не буду, але не слід забувати, що будь-які ліки  для організму можуть стати як засобом для зцілення, так і отрутою. Тож себе наразі труїти зайвою дозою невідомо чого не збираюся» • Цілу саттю читай у газеті ЯСНО • Купи газету в кіоску або передплати на своїй пошті • Індекс 76076 • ЯСНО – газета №1 для життя! • ЗакарпатПост