АНОНС. Золота пора: як не впасти в осінню хандру і чому поганий настрій – це ще не депресія

Дочекались! Осінь! Вона, зауважте, як і перший сніг, традиційно настає несподівано. І починається: тепла нема, відповідного одягу нема, настрою також нема… Натомість є лінь, роздратованість, засмученість, бажання залишатись на дивані і небажання працювати. Ще пару днів і соцмережі «захлинуться» від суцільного плачу за скороминущим літом, журливими запитаннями, де знайти сили, як налаштуватися на осінню сірість, мокрі дні і прихід (ой лишенько!) зими. І звідусіль буде тільки й чутно: хандра, депресія… А це, до речі, геть різні поняття, пише газета ЯСНО.

• Серденько, купи свіжий номер газети ЯСНО •

Аби самій не мудрувати, що то за хандра і як не переплутати її з депресією, я вирішила звернутися до психолога. Пані Оксана – мила жіночка – тепло посміхнувшись, почала: «Осінню хандру часто називають осінньою депресією, проте депресія – це зовсім інший діагноз, який потребує серйозного лікування. При депресії порушується сон, апетит, можуть з’являтися суїцидальні думки. Депресивну людину неможливо розсмішити. Але депресія не може виникнути несподівано: вчора ще не було, а сьогодні є, а ось нудьга – запросто, тож восени, коли сонячного світла меншає, людей, які нудьгують, більшає», – розтлумачила психологиня.

То що маємо: жінки стають більш плаксиві, менше стежать за собою, за будинком, у них не вистачає енергії, щоб займатися вихованням дітей, посміхатися чоловікові і приймати гостей. Їх починає дратувати телевізор, сусіди, лібідо послаблюється, вони частіше хочуть, щоб їх чоловік пожалів і підтримав, сказав, що все буде добре. У чоловіків пропадає всяке бажання допомагати по господарству, піклуватися про дітей, при цьому йому хочеться кудись усамітнитися якомога далі від усіх. Така ось «пєчалька» • Повний текст читай у газеті ЯСНО • Купи газету в кіоску або передплати на своїй пошті • Індекс 76076 • ЯСНО – газета №1 для життя! • ЗакарпатПост