Уявім життя без Інтернету… лише на один день. Що буде?

Уявім життя без Інтернету… лише на один день. Хіба Земля зійде з орбіти чи упадуть зірки? Звісно, для кого Інтернет – це заробіток, а ще й чесний, так, це погано, але для інших, для тих, хто просто там намагається згаяти час, не зміниться нічого. Навпаки, без телефону в руках людина може більше зробити. Згідно з дослідженням, проведеним у США, навіть нетривале відключення від Інтернету  здатне поліпшити продуктивність праці. Але самі люди так не думають, пише газета ЯСНО.

• Серденько, купи свіжий номер газети ЯСНО •

Тут варто пригадати про один випадок, що трапився у США.

Викладач Стенфордського університету  Джефф Генкок ще у 2008 році давав  на вихідні своїм студентам завдання перевірити на практиці ідеї, які вони обговорюють під час занять. Він пропонував не користуватися інтернетом протягом 48 годин, щоби потім обміркувати отриманий досвід. Але коли 2009 року Генкок повернувся до роботи після річної академічної відпустки, то виявив, що все змінилося.

“Почався бунт, – запевнив він. – Студенти заявляли, що завдання було нездійсненним і нечесним”.

Вони стверджували, що якщо відключать інтернет на вихідні, вони не зможуть виконати завдання з інших предметів, залишаться без спілкування і розваг, а друзі та рідні почнуть хвилюватися, чи не сталося з ними щось жахливе.

Генкоку довелося поступитися і скасувати завдання. Більше він подібних спроб не робив.

“Це сталося в 2009 році, – розповів він ВВС. – Сьогодні, коли мобільні телефони проникли в усі галузі життя, я навіть не знаю, як відреагували б студенти на таке прохання. Можливо, вони написали б на мене скаргу ректору”.

І все це – не більше, ніж хибні переконання, а деколи, що ще гірше – віртуальна залежність. Однак навіть держава нас усіх чомусь намагається все більше підсатити на Інтернет. Зараз почали практикуватися різні електронні документи, електронні посвідчення водія, електронні паспорти, електронні лікарняні, електронні підписи.  Незрозуміло для чого, адже поряд із ними все ще вимагають паперові чи пластикові оригінали  Повний текст – у газеті ЯСНО • Найцікавіші новини читай у газеті ЯСНО • Купи газету в кіоску або передплати на своїй пошті • Індекс 76076 • ЯСНО – газета №1 для життя! • ЗакарпатПост