Читайте у свіжому номері газети ЯСНО №44

Школа – не казарма. Фізично працювати дітей ніхто не має права змусити!

Чи часто вас у школі змушували робити якусь непотрібну вам роботу, не пов’язану з навчанням? Напевно, такі випадки були у житті кожного…

Наприклад, я навчалася, коли вже дихав на ладан Союз. Але ще не розвалився… На уроках трудового навчання ми мали робити картонні коробки на пряники, які забирав один із місцевих заводів і платив за це гроші чи то школі, чи то особисто директору. Більше – у газеті ЯСНО.

• Серденько, купи свіжий номер газети ЯСНО •

«Сімейна рада». Чому депутати беруть собі у помічники дружин та дітей колег по партії

Родичі «на зарплаті» з бюджету

Минув уже рік, відколи Верховна Рада ухвалила законопроєкт, який забороняє депутатам наймати собі в помічники за держкошт близьких родичів, утім, він досі не став законом. Це дозволяє народним обранцям продовжувати використовувати бюджетні кошти для фінансування членів своїх родин, надаючи їм при цьому ще й привілейований статус та вільний доступ до багатьох владних ресурсів. Про це і більше у газеті ЯСНО.

Небезпечний батончик. Чому гематоген – шкідлива інсулінова бомба

Солодка плитка з характерним присмаком і аптечною назвою «Гематоген» закодована у пам’яті кількох поколінь. Це доводить маркетингове дослідження, на яке ТСН.Тиждень натрапив у документі Апеляційної палати Мінекономіки України. Там вказано: 95 відсотків респондентів вважають знак «Гематоген» відомим. Хоча на смак, те, що зараз продають в аптеці під цією назвою, вже начебто інше. Подробиці – у газеті ЯСНО.

На Закарпатті дитина прокусила іграшку і ледь не померла: як рятували малюка

Врятувало хлопчика те, що сім’я живе недалеко від лікарні.

Іграшку, що ледь не вбила дитину, придбала в магазині жителька Закарпаття. 5-річний хлопчик прокусив неонову паличку китайського виробництва і почав задихатися.

Медики одразу ввели дитині сильнодіючі протиалергічні препарати. Найцікавіші деталі – у газеті ЯСНО.

Моя родина тріщала по швах. Від розлучення врятувала несподівана порада

Кажуть, що життя завжди дає нам знаки і підказки, просто потрібно вміти їх бачити. Зазвичай, у щоденних клопотах ми мало на що звертаємо увагу, а варто деколи просто прислухатися до голосу серця. Своєю історією з газетою ЯСНО вирішила поділитися закарпатка Мирослава. Неймовірні деталі у газеті ЯСНО.

Мене не було вдома три роки. Повернувся з Італії, а в дружини немовля на руках

Що робити чоловікові, коли він кохає дружину-зрадницю. Він гроші заробляє, а вона з друзями розважається. Та найгірше, що покинути її у нього немає сили. До редакції газети ЯСНО написав закарпатець Петро. Він просить у читачів поради. Більше – у газеті ЯСНО.

13-річна школярка народила від 18-річного співмешканця

13-річну дівчину Наталію Дядькову, яка народила від свого 18-річного співмешканця Сергія Коцюби, виписали з пологового відділення Менської центральної районної лікарні. У неділю, 17 жовтня Наталія народила дівчинку. 21 жовтня їх виписали. Найцікавіше – у газеті ЯСНО.

Молодий удівець сам виховує п’ятеро синів

П’ятьох дітей самотужки здатна виховувати навіть не кожна жінка…. А от цей чоловік дуже добре справляється із усіма труднощами і намагається замінити синам померлу маму. Малеча не відчуває себе ні в чому обмеженою. Хлопці щасливі і переконують, що дуже люблять свого тата. Про це і більше – у газеті ЯСНО.

Після смерті врятував трьох людей: 43-річна багатодітна мати із Закарпаття отримала нову печінку

У Львові в Клінічній лікарні швидкої допомоги двом людям пересадили серце і печінку. Нирку пересадили у Івано-Франківську, спільно з місцевими лікарями. Донором був чоловік з Івано-Франківська, згоду на трансплантацію дав його брат лікар. Більше цікавого – у газеті ЯСНО.

Народилася без обох рук, але навчилася чистити картоплю, полоти і навіть вишивати

Віра Фещук із села Залісці, Тернопільської області, народилася без обох рук. Тим не менше, вона навчилася чистити картоплю, полоти, робити макіяж і навіть вишивати! Лікарі радили батькам відмовитися від дочки. Цієї «ради» подружжя, звичайно, не послухалися, бо вдома було ще четверо дітей. «Виросте якось між ними», — міркували тато і мама. Але тоді вони й гадки не мали, що їх дочка зможе сама справлятися з усім, та ще вийде заміж і народить дітей. Подробиці – у газеті ЯСНО.

Простий і корисний фрукт, що виводить холестерин і сприяє довголіттю

Цей фрукт можна їсти як у свіжому вигляді, так і в сушеному. Згідно з дослідженнями він містить чимало речовин, корисних для організму.

Йдеться про інжир. За даними міністерства сільського господарства США, він може бути хорошим джерелом кальцію, заліза, магнію, марганцю, цинку і калію. В інжирі багато вітамінів А, Е і К. Чим корисний і від чого допоможе цей фрукт? Неймовірні деталі – у газеті ЯСНО.

Чоловік викрав у матері 9-місячну дитину

У Львові в матері викрали 9-місячну дитини. Після пошукової операції силами поліцейських трьох областей викрадену дівчинку знайшли. Дитина не постраждала, дівчинку обстежили медики і, переконавшись у відсутності заподіяної шкоди для здоров’я, повернули немовля матері. Про це повідомляють у поліції. Шокуючі деталі читайте у газеті ЯСНО.

Було кохання зі шкільної лавки: паралізована жінка тиждень прожила із тілом чоловіка і померла

За словами сусідів, вони зверталися до правоохоронців, але ті не брали дозвіл суду на відчинення дверей.

У Запоріжжі у квартирі багатоповерхівки виявили тіло літнього чоловіка та ледь живою його паралізовану дружину. Рік тому жінка перенесла інсульт, а після цього встати на ноги вже не змогла, тож чоловік за нею доглядав. Дітей у подружжя не було. Вражаючі подробиці – у газеті ЯСНО.

Закарпатець як різав хліб, так встромив ніж у груди сина

На Хустщині поножовщина мало не закінчилася страшною трагедією. А все – через алкоголь. Відомо ж, що людина напідпитку стає некерованою і вдається до необдуманих вчинків, не керує собою і часто скоює злочини. Неймовірні деталі у газеті ЯСНО.

Жінка била 4-річного сина, аби виставити відео в Інтернеті

Просто не вкладається в голову, на що здатні люди заради популярності на лайків. Ну… ще екстрим зрозуміти можна, але щоб жінка… мати знущалася заради власної популярності над дитиною! Таке просто немислимо!  Найцікавіше – у газеті ЯСНО.

Багатійка відмовилася від мільйона доларів, щоб одружитися з однокурсником

29-річна принцеса Мако, племінниця японського імператора, зважилася на безпрецедентний крок, якого ніколи не було раніше в історії імператорської сім’ї Японії. Будучи зарученою зі звичайним хлопцем, який колись був її однокурсником в університеті США, принцеса Мако заявила, що відмовляється від сімейних грошей — виплати, яка покладається за традицією членам імператорської сім’ї. Сума становить, ні багато ні мало, 1,3 млн доларів. Вражаючі подробиці – у газеті ЯСНО.

Коса перевищує зріст: 38-річна українка з 12 років не стригла волосся

Довге волосся є окрасою жінки, але далеко не кожній таланить мати таку косу, як їй. Вона пишається зачіскою і охоче позує перед фотоапаратами.  Такій шевелюрі багато хто заздрить, однак мати таке довге волосся  означає ще й уміти за ним доглядати. Ви лише уявіть, скільки потрібно розчісуватися щодня! А мити! Більше цікавого – у газеті ЯСНО.

Дівчина рятує і утримує вдома диких тварин 

Художниця стала господинею двох сов та інших незвичайних вихованців

Переплюнула Гаррі Поттера.

Художниця стала господинею двох сов та інших незвичайних вихованців. Переплюнула Гаррі Поттера. Вражаючі деталі – у газеті ЯСНО.

Жінка знайшла новонароджене кошеня і підклала його годуючій собаці — прийняла як рідного

Мешканка штату Нью-Йорк поділилася в мережі чудовою історією порятунку новонародженого кошеня. Прийомною мамою для малюка стала її собака породи доберман.

Кінець літа для американки Бріттані Келлан був клопітким, жінка допомагала з ремонтом будинку своїй родичці. Шокуючі подробиці у газеті ЯСНО.

Що таке ефект бумеранга і як використати його для себе у позитивному сенсі

Не завжди ефект бумеранга є лише негативним

Що таке ефект бумеранга і як використати його для себе у позитивному сенсі. Не завжди ефект бумеранга є лише негативним.

Навіть якщо ви ніколи не кидали бумеранг, ви уявляєте його зовнішній вигляд і те, як він функціонує — якщо вдало запустити його, то він знову прилетить у ту ж саму точку. Людські дії, висловлювання, почуття і думки функціонують аналогічним чином — усе, що йде від людини у навколишній світ, у майбутньому до неї повертається, але у більшому обсязі. Що ж відбувалося далі – у газеті ЯСНО.