Читайте у свіжому номері газети ЯСНО №46

Політична помста по-закарпатськи: підпал, або замінювання

В жодному українському місті немає такого дивного феномена, як в Ужгороді: якщо має проводитись сесія , на якій приймаються важливі питання, адмінбудівлю одразу «мінують».  Звісно, вибухонебезпечних предметів ніхто не виявляє, загрози для життя нікому немає, але невідомо звідки і невідомо ким щоразу посилаються сигнали про замінювання.  Цей урок уже добре засвоїли в Ужгородській міській раді, де один період була серія суцільних замінувань, а днями епіцентр подій перенісся в Закарпатську обласну раду. Більше – у газеті ЯСНО.

• Серденько, купи свіжий номер газети ЯСНО •

Що робить на Закарпатті «бультер’єр Зеленського»

Ставленика Зеленського на Закарпатті Миколу Тищенка місцеві не полюбили. Принаймні, більшість. Більше того, столичні політологи саме з ним пов’язують бунт проти Петрова у обласній раді. Так це чи ні?  Що думають  цього приводу у Києві? Газета ЯСНО пропонує ознайомитися  позицією колег із сайту СЕГОДНЯ.

 Отже, чому саме Миколу Тищенка призначили “смотрящим” за Закарпаттям і чи зможе він виконати завдання від президента. Про це і більше у газеті ЯСНО.

Ціни на їжу побили 10-річний максимум. Як від цього виграє і програє Україна

Після того, як минулого року харчі подорожчали на 30%, ціни продовжують зростати і вже перевершили десятирічний максимум.

Про це повідомили у Організації з харчів та сільського господарства ООН (FAO). Подробиці – у газеті ЯСНО.

Кулеба назвав умову, за якої Угорщина може підтримати вступ України в НАТО

“Угорщина повернеться до підтримки України в НАТО лише після розв’язання суперечливих питань”.

Про це очільник МЗС України Дмитро Кулеба повідомив під час форуму Re: Open Zakarpattia. Найцікавіші деталі – у газеті ЯСНО.

Чехія може підписати декларацію про європерспективу України

Імовірно, що декларацію про європейську перспективу України може підписати новий уряд Чехії.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на заяву посла Чехії Радека Матули. Неймовірні деталі у газеті ЯСНО.

У 38 років я вперше в житті пішла на побачення. Зараз – щаслива дружина і мама

Що робити жінці, якій дуже хочеться мати родину, але стосунки з чоловіками не просто не складаються, а їх немає у її житті. Усі її подруги давно заміжні і виховують дітей, вона ж про це тільки мріє. Вихід є! І про цього читачам газети «ЯСНО» розповіла закарпатка Дарина. Більше – у газеті ЯСНО.

Чоловік сумнівної зовнішності попросився переночувати до старенької бабусі. Вона навіть уявити не могла як їй віддячить

Останнім часом люди бояться інших. У суспільстві панує тотальна недовіра але є такі, хто, наче сонця, осявають світ добром, творять дива і випромінюють позитив. Саме такою є закарпатка баба Катя. У свої 84 роки вона ще енергійна, порається в селі на городі, тримає господарство та робить хороші справи. Найцікавіше – у газеті ЯСНО.

На Закарпатті живе наймолодша мама України

Дівчинці лише 11 років, а вона вже от-от має стати мамою від 56-річного

Б’янка мешкає на Берегівщині. Їй 11. Вона на початку грудня повинна народити. Живіт великий, до школи не ходить. Своє материнство усвідомлює і чекає на появу на світ малюка. Літери знає лише деякі, каже, що рахує до 100. Читати не вміє. Про цей резонансний випадок зараз говорить уся Україна. У 2004 році про дівчинку з Хмельниччини Надію Гнатюк так само гула вся держава. Тоді вона, також у 11, народила здорову дівчинку. Долі цих дітей досить схожі – обидві завагітніли від вітчимів. Утім у випадку з закарпаткою про це дізналися досить пізно. Про це і більше – у газеті ЯСНО.

У 18 пішла на війну медиком і вийшла заміж за хлопця, якого лікувала

Василина Плебанович пішла на фронт у 18 років. Там їй довелося бачити на власні очі смерть військових. Але на війні дівчина не лише врятувала велику кількість життів українських солдатів, а й знайшла свою долю. Більше цікавого – у газеті ЯСНО.

21 рік жила безхатченкою, працювала на ромів, а після побиття втратила пам’ять

Історія Тетяни Присяжнюк гідна голлівудської кінострічки. Бо є тут усе: поневіряння, втеча, побиття, сльози і радість. Але найбільше в ній любові, яку отримувала жінка, і ночуючи просто неба, і перебиваючись у притулку, і шукаючи зустрічі зі своїми п’ятьма дітьми. Подробиці – у газеті ЯСНО.

Дівчинка вийшла з коми після помазання миром із чудотворної ікони Богородиці

Завдяки відомій мироточивій іконі Пресвятої Богородиці у передмісті Афін зцілилася маленька дівчинка, яка разом із батьком потрапила до автокатастрофи, повідомляє «Ekklisia Online». Неймовірні деталі – у газеті ЯСНО.

38-річна українка віддала нирку чоловікові

Перед операцією подружжя протягом півтора місяця проходило всі необхідні обстеження. Наразі херсонські лікарі планують пересаджувати донорські органи на постійній основі, оскільки черга на них – уже 30 осіб. Шокуючі деталі читайте у газеті ЯСНО.

11-річну дитину залікували до смерті. Прокуратура передає справу в суд

Володимир Гаврилов звинувачує лікарів у смерті 11-річної доньки. Три роки тому їй поставили діагноз запалення кишківника, через пів року вона померла від двох інсультів та руйнації тромбоцитів у крові. Батько вважає: основна причина – неправильно призначені ліки, які змінили якість крові та халатність лікарів. Вражаючі подробиці – у газеті ЯСНО.

Мисливець підстрелив хлопчика на полюванні

Дитина отримала непроникне вогнепальне поранення грудної клітки та голови

У Вінницькій області місцевий мешканець під час полювання підстрелив 14-річного хлопчика. Про це інформує пресслужба Нацполіції  Вінничини. Неймовірні деталі у газеті ЯСНО.

Син убив батька одразу після похорону матері, на поминках

Жахливий злочин стався на території Новотроїцької громади. Чоловік, поховавши матір, практично одразу ж убив батька. Подробиці повідомили у відділі комунікації Головного управління НПУ Херсонської області. Найцікавіше – у газеті ЯСНО.

Жінка порізала дворічну доньку, а потім себе

У Луцьку жінка гострим предметом порізала себе та 2-річну доньку. Про це повідомили в обласній поліції.

Інцидент стався у ніч на 2 листопада у квартирі однієї з багатоповерхівок обласного центру.

Нині мати та донька у реанімації. Як тільки жінка прийде до тями, її опитають, щоб з’ясувати подробиці, уточнили в поліції. Вражаючі подробиці – у газеті ЯСНО.

Били, принижували і змушували носити гирі: наркозалежний втік від “медиків”, які лікували його

Умовний термін присудили медику, причетному до викрадення та утримання тернополянина, незаконного утримання у реабілітаційному центрі.

Про це йдеться у вироку Тернопільського міськрайонного суду від 8 жовтня 2021. Як випливає із матеріалів справи, повідомляє Тернополіс. Більше цікавого – у газеті ЯСНО.

В Україні створили реєстр педофілів. Занесли імена вже 171 злочинця

В Україні створили реєстр педофілів з метою убезпечити навчальні заклади, лікарні чи інших людей, які працюють з групами дітей, від того, щоб взяти таку людину на роботу.

Реєстр запустили в тестовому режимі роботу . Про це повідомляє заступниця міністра юстиції Олена Висоцька. Вражаючі деталі – у газеті ЯСНО.

Закон бумерангу: вбив дружину і дитину – помер у СІЗО

У слідчому ізоляторі помер 62-річний чоловік, якого підозрюють у вбивстві колишньої дружини та доньки.

Про це повідомляє “Суспільне”, посилаючись на інформацію, отриману від головного спеціаліста сектору комунікації Нацполіції Волині Олега Плазовського. Шокуючі подробиці у газеті ЯСНО.

Серійний ґвалтівник задовольнив пристрасті з 79-річною жінкою і спробував утекти до іншої держави

На рахунку затриманого не єдиний статевий злочин: у лютому його притягували до відповідальності за сексуальне насильство над двома односельчанками, але йому вдалося уникнути покарання. Що ж відбувалося далі – у газеті ЯСНО.

Родина із п’ятьма дітьми живе серед лісу: молодшому 5, старшому – 10 років

Не всі вони вміють читати, але батьки з цього приводу не переймаються і називають себе незалежними

«Люди звинувачують нас у насильстві, але вони читатимуть, коли будуть готові», – запевняє пара. Більше цікавого – у газеті ЯСНО.

У 2017 році він був лисим, тепер має волосся довжиною більше півметра

Хлопець стверджує, що у нього є секрет відростити шикарні локони після того, як він перетворився з лисого до гордого власника 50-сантиетрових кіс.

Пранав Біджі, студент університету, який живе в Халлі, який став відомим завдяки своїм блискучим локонам, стверджує, що його чудова «грива» пов’язана лише з двома речами: шампунем і кондиціонером. Подробиці – у газеті ЯСНО.

Хлопець у покинутих місця робить 3D-графіті, приголомшуючи реалістичними тривимірними монстрами

Майстру подобається вибирати для творчості покинуті місця чи нудні міські стіни.

Французький художник робить 3D-графіті, приголомшуючи перехожих реалістичними тривимірними монстрами. Майстру подобається вибирати для творчості покинуті місця чи нудні міські стіни. Найцікавіше – у газеті ЯСНО.

Бандит і Сучий син повністю розгромили жінці будинок

Бики вирішили змінити обстановку.

Мешканка Австралії показала розгромлений биками будинок. Тварини вирішили змінити обстановку.

Челсі Хінгстон з Тасманії (Австралія) менше року назад купила власний будинок. Вона ще не встигла доробити ремонт, а робіт в будинку вже додалося. Нещодавно молоді бики, які паслися в загоні на ділянці Челсі, забігли в її будинок і влаштували там погром. Більше цікавого – у газеті ЯСНО.

Утримував у квартирі 9 котів та 8 собак: живодер морив голодом та знущався з тварин

У Львові викрили 26-річного чоловіка, який утримував у власній квартирі на вулиці Замарстинівській 9 котів та 8 собак.

Чоловік не годував та не доглядав за тваринами. Під час надання допомоги одна із них померла в ветеринарній клініці. Деталі – у газеті ЯСНО.

Чому бажання подобатися всім навколо йде вам тільки на шкоду

Бажання подобатися людям — це шлях в нікуди.

Чому бажання подобатися всім навколо йде вам тільки на шкоду. Бажання подобатися людям — це шлях в нікуди • Більше цікавого читай у газеті ЯСНО • Купи газету в кіоску або передплати на своїй пошті • Індекс 76076 • ЯСНО – газета №1 для життя! • ЗакарпатПост