Як у бойовику: на Закарпатті чоловік замовив убивство жінки

Просто не вкладається в голову, до чого вдаються наші земляки. Страшна трагедія мало не розгорілася торік у селі Вільхівці. Чоловік замовив убивство людини, яка його дратувала. Нещодавно суд виніс вирок у справі, але він не менш шокуючий, пише газета ЯСНО.

• Серденько, купи свіжий номер газети ЯСНО •

Ось що про справу пише Єдиний державний реєстр судових рішень (імена дійових осіб замінено, – ред.)

 «Василь Савинець, проживаючи на території с. Вільхівці, перебуваючи у шлюбі з Марією, яка здійснює підприємницьку діяльність із продажу будівельних матеріалів, влітку 2019 року, вчинив конфлікт із приватним підприємцем сусідньо розташованого магазину з продажу побутових товарів і продуктів харчування та працівницею магазину. Сварка поступово переросла у різку стійку неприязнь, що супроводжувалася погрозами фізичної розправи на адресу останньої з боку Василя. В подальшому, на цьому ґрунті, у нього виник злочинний умисел, спрямований на умисне вбивство Ірини. У середині квітня 2020 року Василь, з метою реалізації злочинного умислу, не бажаючи сам безпосередньо здійснювати вбивство, вирішив організувати вчинення злочину на замовлення, для чого 18.04.2020, близько 11.50 год.,  зустрівся та завів розмову з Іваном Пилипом, якому повідомив про свій намір, зокрема про місце проживання потерпілої, шляхи підходу до нього місця, можливі способи вчинення умисного вбивства та розмір грошової винагороди. Тобто чоловік повинен був знайти виконавця. Але він, з метою збереження життя жінки, надав удавану згоду на участь в якості спільника, повідомивши, що знайде безпосереднього виконавця. В подальшому Іван під вдаваним виглядом спільника познайомив Василя з Павлом Стрілецьким, наголошуючи, що він  не є мешканцем Закарпатської області. Під час зустрічі Василь розповів про план, обговорив із чоловіками інші можливі бажані способи, місце та час нападу, висловивши вимогу про спричинення при вбивстві тілесних ушкоджень голови Ірини та надання фотознімку вбитої. У свою чергу Іван та Павло нібито погодилися, повідомивши, що вбивство буде скоєно через кілька днів. В подальшому, Василь на своєму автомобілі відвіз Івана та Павла до магазину Ірини, аби вони її побачили.  Відтак повідомив про те, що її необхідно вбити 28 квітня 2020 року. Саме в той день приблизно о 23 годині чоловіки показали Василеві фотографії інсценованої розправи з жінкою, а він в якості грошової винагороди за виконання дав їм 8 тисяч гривень. Після цього Іван з Петром пішли з місця зустрічі, а Івана затримали співробітники поліції».

У суді Василь заявив, що наміру на вбивство Ірини він не мав, додавши, що вчинив помилку, погарячкував, але його дії не були направлені на замовлення вбивства.

А ось що розповіла сама потерпіла:

«Спочатку наші стосунки з Василем були нормальними, ми спілкувалися та пили чай. У 2018 році він прийшов у магазин де я працюю продавцем та сказав передати власникам образливі слова. Після того як я переказала все, почав говорити навіщо я це зробила. Через деякий час він вибачився. У 2019 році між нами знову виник конфлікт. Він всім розповідав, щоб не ходили у магазин, і висловлювався про мене непристойними словами. Потім, у квітні 2020 року, між ними знову виник конфлікт. Тоді я стояла біля магазину та дивилася на вулицю. На іншому боці дороги, попереду будівельного магазину стояв Василь. Він  через дорогу почав кричати мені неприємні слова та ображав. Після цього підійшов і, тримаючи у руці телефон, замахнувся на мене, сказавши: «Почему ты на меня смотришь?». На що я відповіла: «Коли хочу і куди хочу дивлюся». Василь погрожував ударити мене телефоном. Коли між нами зіпсувалися стосунки він  весь час ображав мене непристойними словами і говорив що стежить за нею, мовляв, таким як я жити не можна. У квітні 2020 року до мене прийшли працівники поліції і розповіли, що готується замах на моє вбивство. Після цього я надала згоду на проведення слідчих дій. 17 квітня Василь сказав, що пошкодую, що з ним так розмовляю. У нього був такий тон голосу, що я йому повірила. До поліції в той день не звернулася, бо не вірила, що допоможуть».

Односельці, що давали свідчення, характеризували Василя, який є громадянином Грузії, як агресивну і запальну людину. Утім суд чоловіка виправдав, визнав невинним і відпустив на волю. Тож як тепер складеться доля Ірини, невідомо • Більше цікавого читай у газеті ЯСНО • Купи газету в кіоску або передплати на своїй пошті • Індекс 76076 • ЯСНО – газета №1 для життя! • ЗакарпатПост