Іванна ходить босоніж навіть у люті морози і вважає, що це зцілило її від багатьох хвороб

Їй 32. Вона наша землячка, однак зараз уже кілька років мешкає у Швейцарії. Вважає, що загартовування найкраще починати взимку, а ще переконана, що ходіння босоніж зцілює від багатьох захворювань, адже контакт із землею не лише покращує кровообіг, але й внутрішньо оздоровлює людину на всіх рівнях – від фізичного до ментального, пише газета ЯСНО.

• Серденько, купи свіжий номер газети ЯСНО •

При + 20 і при -20  –  босоніж

Іванна Красносільська відмовилась від взуття, не носить черевиків протягом всього року. Називає себе «барефутеркою» – з англійської це перекладається як «босі ступні». Робить це не заради економії, каже, ходити так їй приємно.

Посеред зими на жінці пляжний комбінезон, шарф і сумочка з ключами від квартири. На вулиці – близько нуля градусів.

Як повідомляє Суспільне, Іванна розповідає, що перехожі їй пропонували купити взуття і давали гроші на хліб. Думали, нужденна.

«Люди думають, може я п’яна – тому що я всміхаюсь, радію, знімаю. Одного разу навіть викликали поліцію».

Вона народилась з кіфозом, викривленням хребта, на ноги стала в 2 роки. Іванна каже, з дитинства їй було легше ходити босоніж.

Єдине взуття, яке має, гумові капці. Взуває їх, коли не може пройти босоніж через бруд та сміття.

«У філармонії коли я була босоніж і в гарному вечірньому платті, у гардеробі сказали, що це не дуже пристойно. І я запитала, що таке пристойно?»

Босоходіння допомогло їй позбавитися проблем з хребтом

Іванна називає себе «барефутеркою» – в перекладі це «босі ступні» Ходить так всюди і завжди.

«Моржування – це екстрім, а от часткове охолодження – це менш стресова ситуація для організму. Людина якщо пройшлась і їй погано – вона повторно це не зробить. Це теорія Іванова, щоб босоніж ходити. Але тут більше спрацьовує психосоматика – людина в це вірить, що вона буде міцна і здорова», каже лікарка Алла Красненко

За її словами, щоб покращити імунну систему, потрібно звикнути до холоду. Починати подібне загартування потрібно з максимально комфортної для тіла температури та мінімального часу.

«Це секунди. 5-10-15,  максимум 20 секунд. І почати не з ходіння по снігу, а почати просто з холодної води і потроху понижати температуру», – наголошує вона.

Іванна ж переконує, що босоходіння допомогло їй позбавитися проблем з хребтом, вона також перестала хворіти на застуду:

«У мене з’явилась легка хода, більше гнучкості. Особливо випрацьовується тепло. От я зараз стою боса на снігу! А колись я не могла так стояти» • Більше цікавого читай у газеті ЯСНО • Купи газету в кіоску або передплати на своїй пошті • Індекс 76076 • ЯСНО – газета №1 для життя! • ЗакарпатПост