Батьки з Італії відмовилися від дитини, народженої сурогатною мамою з України

Жінка, яка залишилася з дитиною після того, як сурогатні батьки дівчини кинули її, була спустошена новиною про те, що їй доведеться відмовитися від дитини, пише газета ЯСНО.

• Серденько, купи свіжий номер газети ЯСНО •

Няня, ім’я якої не можна назвати через юридичні причини, доглядала за дівчинкою з моменту її народження в серпні минулого року, але тепер суд вимагає, щоб її віддали на усиновлення.

Італійські батьки 16-місячної дівчинки поїхали з України після того, як дитина народилася від сурогатної матері в 2020 році.

Але з незрозумілої причини вони залишили новонароджену на догляд няні, перш ніж повернутися до Італії. Пара пообіцяла повернутися в Україну якомога швидше, але цього так і не сталося.

Няню залишили доглядати за маленькою дівчинкою і виховувати, як за  рідною донькою.

Лише коли вона зрозуміла, що її батьки можуть не повернутися, вона зв’язалася з італійським консульством, щоб повідомити, що вона більше не може дозволити собі виховувати дівчинку.

Няню також хвилювали юридичні наслідки, якщо вона не повідомить про це владі Італії та України.

Справа опинилася в руках прокуратури у справах неповнолітніх, де розшукали та зв’язалися з зниклими батьками.

Повідомляється, що пара підтвердила, що ніколи не збирається повертатися в Україну заради доньки.

Буквально минулого тижня Служба міжнародного поліцейського співробітництва (SCIP) узгодила з італійським консульством у Києві організацію вивезення дівчини до Італії та її усиновлення.

На жаль, від такої новини няня була спустошена. Вона плакала разом зі своїм 17-річним сином через жахливу новину.

Жінка навіть передала малюнки для новоспечених батьків, щоб дівчинка їх побачила, коли підросте.

Остання рекомендація няні інспектору, який відвіз дівчинку назад до Італії, була: «Вона з’їсть банан, дай їй цілий».

Команда, до складу якої входили представники італійського Червоного Хреста, педіатр Кароліна Казіні та медсестра-волонтер Галіна Ландесберг приїхали в Україну, щоб відправити дівчинку до Італії, де її віддадуть на усиновлення.

Речник Червоного Хреста заявив у суді, що маленька дівчинка перебуває в «хорошому стані» і що «няня, яка доглядала за нею до вчорашнього дня, дуже її любила і дуже піклувалася про неї».

Наразі про дівчинкою опікується прийомна сім’я, поки триває процес усиновлення.

Чи загрожує батькам кримінальне переслідування за те, що вони нібито кинули дівчинку в Україні, невідомо.

Україна є однією з небагатьох країн, де сурогатне материнство є комерційним і легальним, а різні агенції співпрацюють з клініками, щоб надати такі послуги, що називаються «туризмом з орендою матки» • Більше цікавого читай у газеті ЯСНО • Купи газету в кіоску або передплати на своїй пошті • Індекс 76076 • ЯСНО – газета №1 для життя! • ЗакарпатПост