В Ужгороді пішла з життя заслужена артистка України, актриса обласного драмтеатру

Заслужена артистка України Людмила Іванова віддала театральній сцені Ужгорода понад 50 років.

Померла Людмила Дмитрівна від ускладнень коронавірусу.

Про це повідомив театрознавець Олег Зайцев.

Прощання з акторкою пройде у п’ятницю, 28 січня о 15-й годині на цвинтарі “Барвінок”.

«Є люди, зустріч з якими має великий вплив на все твоє життя. Серед тих людей, з якими приємно було спілкуватися в житті та на роботі – заслужена артистка України Людмила Дмитрівна Іванова.

Для неї кожен вихід на сцену, немов би перший, а кожна вистава – свято. Відбувалося це тому, що акторство для неї щось більше, ніж улюблена професія. Прибери цей субстрат – і життя буде позбавлене тих яскравих фарб, котрі приносять їй безцінний дар щастя творчої людини – безмежно відданої мистецтву Мельпомени.

Від природи Людмила Іванова щедро обдарована небом натура. Крім яскравого таланту драматичної актриси, вона володіла чудовим голосом, глибокими почуттями ритму та стилю. А ще мисткиня, на рідкість, завжди і всюди жила виключно театром. Не собою в театрі, а саме театром, тому, що щиро вболівала за нього, за спільну справу, любила і шанувала своїх партнерів по сцені, вміла радіти успіхам інших не менше, ніж своїм власним досягненням», – Емма ЗАЙЦЕВА, головний художник театру, заслужений діяч мистецтв України.

Іванова Людмила Дмитрівна (народилася 18 червня 1937 року у селі  Ворошилівка (Дніпропетровська область). Артистка Закарпатського академічного обласного українського музично-драматичного театру імені братів Юрія-Августина та Євгена Шерегіїв (Ужгород). Член НСТД України.

1956 рік – закінчила Дніпропетровське державного театральне училище (викл. І. Кобринський);

1956 –1960 роки – акторка Харківського театру музичної комедії;

1960–1962 роки – акторка Миколаївського українського музично-драматичного театру;

1962–1963 роки – акторка Закарпатського українського музично-драматичного театру (Ужгород);

1963–1965 роки – акторка Хмельницького українського музично-драматичного театру;

1965 – 1968 роки – акторка Черкаського українського музично-драматичного театру;

від 1969 року – артистка драми Закарпатського академічного обласного українського музично-драматичного театру імені братів Юрія-Августина та Євгена Шерегіїв.