Читайте у свіжому номері газети ЯСНО №4

Чому вчителі все частіше б’ють дітей

Відео побиття на уроці математики учня 4 класу на Рахівщині днями облетіло весь інтернет. У селі Верхнє Водяне вчителька викликала учня до дошки, а він не знав матеріалу, після чого вона почала кричати і бити по голові дитину. Звісно, після такої істерики навіть відмінник забув би все, що знав. Але хіба справа лише у знаннях? Дитина отримала важку психологічну травму, її принизили, образили та ще й побили на очах усіх однокласників! Із нею зараз потрібно працювати психологам, адже «шрами на душі» залишаться на все життя. Навряд чи батьки звернуться до фахівців, бо самі не усвідомлюють того, що сталося. Але про це – згодом. А газета ЯСНО спробує розібратися, чому деякі закарпатські вчителі сміють піднімати руку на учнів. Більше – у газеті ЯСНО

• Серденько, купи свіжий номер газети ЯСНО •

Вугілля, за яке судять Порошенка

Що відбувалося з паливом в Україні у 2014 році

Петра Порошенка звинувачують у тяжких злочинах – “державній зраді” та “фінансуванні тероризму” через закупівлю у “ДНР” і “ЛНР” вугілля для теплових електростанцій у 2014-2015 роках.

Експрезидент вважає звинувачення політичними, а його захисники наполягають на тому, що постачання вугілля з непідконтрольної частини Донбасу відбувалося законно і воно врятувало Україну від енергетичного колапсу. Більше – у газеті ЯСНО.

Цифровий героїн: як екрани перетворюють дітей на психотичних наркоманів

Сюзан купила своєму шестирічному синові Джону iPad, коли той був у першому класі. «Я подумала, чому б йому не навчитися таким речам?» – розповіла вона мені під час сеансу терапії.

Ігри щодня

У школі у Джона використовують цифрові пристрої у всіх молодших класах, і вчитель за сучасними технологіями захоплювався навчальними перевагами пристроїв, тому Сюзан хотіла зробити так, як краще для її русявого сина, який любив читати і грати в бейсбол. Про це і більше у газеті ЯСНО.

Подумати б не могла, що пес, якого невістка викинула на вулицю, врятує мені життя

Іноді жінки занадто сильно люблять чистоту і не люблять тварин. І це – дуже погано. Бо коли чистота в квартирі не призводить до чистоти духовної, то всі старання бути хорошою господинею – марні. Діти повинні виховуватися в любові до чотирилапих і дуже добре, коли вони ростуть разом з котами чи собаками. Саме це потім робить їх справжніми людьми… а не прибрані кімнати і акуратно складені речі. Своєю історією з газетою ЯСНО поділилася закарпатка Валентина. Подробиці – у газеті ЯСНО.

Програв дружину в карти. Але вона не засмутилася і зараз живе з новим чоловіком

Азартні ігри перетворюють людей на зомбі, коли вони перестають контролювати свої вчинки. Це – дуже страшна залежність, така ж, як і наркоманія… І саме такою історією з газетою ЯСНО поділився закарпатець Дмитро. Найцікавіші деталі – у газеті ЯСНО.

Синдром відкладеного життя: спосіб виправдати свої страхи та лінь

Відкладаємо молодість на старість, забуваючи, що життя це те, що відбувається виключно зараз.

Нещодавно перечитала роман Наріне Абгарян «З неба впали три яблука». До глибини душі вразила історія чоловіка, який купив на ринком туфлі. Він хотів тут же перевзутися, але дружина стала в позу: «Мовляв, не дурій. Одягнеш на недільну службу». Старий сильно образився, а дружина з запалом доводила, що є повсякденний одяг, а є святковий. Неймовірні деталі у газеті ЯСНО.

Чому корисно зустрічатися зі своєю протилежністю

Кілька причин, через які варто почати зустрічатися зі своєю повною протилежністю. Інколи дуже корисно зустрічатися зі своєю протилежністю.

Це правда: часом протилежності притягуються. Не настільки вже й легко ужитися з тим, хто абсолютно не схожий на вас, хто інакше дивиться на світ, у кого інші звички і установки. Але це захоплююче цікаво — досліджувати абсолютно незвичайну для себе людську істоту і вчитися пристосовуватися одне до одного. І для цього є не менше ніж 10 причин. Більше – у газеті ЯСНО.

Домашній кіт приніс господарю з прогулянки покинуте білченя

А після вихованець показав місце, де лежало ще кілька тваринок.

Одного дня чоловік із США відпочивав вдома, коли у вікні помітив свого кота. Кадри опублікували на YouTube. Найцікавіше – у газеті ЯСНО.

Жінка вийшла заміж за дерево і розповіла про щасливий шлюб

Жителька Великобританії Кейт Каннінгем, яка вийшла заміж за дерево три роки тому, розповіла, що її шлюб залишається щасливим. Історію пари публікує Daily Mirror.

У 37-річної Каннінгем є партнер і двоє дітей, які підтримують її вибір і не перешкоджають стосункам з незвичним чоловіком. Британка навіть взяла прізвище Елдер (Бузина) за назвою дерева і підписує різдвяні листівки від себе та партнера. Про це і більше – у газеті ЯСНО.

У Якутії зліпили тигра з гною

У Якутії місцевий житель зліпив тигра з гною. Символ 2022 року з’явився в Усть-Алданському улусі, а виконав роботи Василь Копирін.

Чоловік родом із села Сирдах і сам є власником селянсько-фермерського господарства. Більше цікавого – у газеті ЯСНО.

Мавпа всиновила цуценя

В індійському штаті Чхаттісгарх мавпа всиновила цуценя і відмовилася повертати його людям. Про це повідомляє Newsflare.

Макака потягла собаку на дах сараю і кілька днів доглядала за нею, годувала її і стежила, щоб та не впала на землю. Подробиці – у газеті ЯСНО.

Павук-гігант заліз на міністерку і викликав переполох

В Австралії павук-гігант заліз на міністра охорони здоров’я і спричинив переполох.

Так, Іветт Д’Ат, міністерці охорони здоров’я австрійського штату Квінсленд довелося призупинити брифінг через крабове павука. Неймовірні деталі – у газеті ЯСНО.

Пенсіонерка побилася з ведмедем і вижила

Жителька штату Нью-Джерсі в США побилася зі 135-кілограмовим ведмедем і вижила. Про це пише видання New York Post.

81-річна жінка на ім’я Керол Нейбор випустила на двір двох собак на прогулянку. Неподалік у сміттєвому баку копалися ведмеді. Пси підбігли до них, одна з тварин пішла, а друга почала нападати. Шокуючі деталі читайте у газеті ЯСНО.

43 удари руками, ногами та віником: 33-річний закарпатець на очах у дітей холоднокровно убив співмешканку

Неймовірно страшна новина сколихнула Синевир ще в жовтні 2020 року. 33-річний чоловік на очах у двох малолітніх дітей холоднокровно убив свою співмешканку. Просто не вкладається в голову, як яким звірем потрібно бути, аби завдати нещасній жінці аж 43 удари кулаками, віником та дерев’яною палицею по різних частинах тіла. Помирала нещасна у страшних муках, адже викликати швидку після розправи закарпатець не збирався. Знайшли її тіло односельці аж наступного дня на місці пригоди. Після цього чоловіка затримали. Вражаючі подробиці – у газеті ЯСНО.

20-річна студентка задушила власну новонароджену дитину

Личаківський районний суд Львова визнав винною 20-річну студентку Української академії друкарства Ярославу Н. у вбивстві своєї новонародженої дитини.

Суд призначив їй рік тюремного ув’язнення, однак звільнив від відбування покарання. Неймовірні деталі у газеті ЯСНО.

«Воскресла» після 17 хвилин клінічної смерті

Направду унікальний випадок стався із 47-річною Оленою Токарєвою із Івано-Франківська. Вона повернулася буквально з того світу. Її серце раптово зупинилося, і клінічна смерть тривала аж 17 хвилин. Лікарі стверджують: уже за 3 – 6 хвилин після зупинки основного «двигуна» організму у людини починає відмирати мозок.

Медики називають цей день другим днем народження врятованої жінки. Вона ж не надякується їм за те, що боролися за неї до останнього. Найцікавіше – у газеті ЯСНО.

Лікарі врятували дівчинку, в якої 7 років не відкривався рот

Увесь цей час дитина ледь могла їсти та вимовляти слова.

Хірурги Першого територіального медичного об’єднання Львова врятували 11-річну дівчинку, в якої 7 років не відкривався рот. Вражаючі подробиці – у газеті ЯСНО.

Чотирирічний хлопчик проковтнув гірлянду. Дивом залишився живим

У Львівській обласній дитячій лікарні «Охматдит» врятували чотирирічного хлопчика, який проковтнув світлодіодну лампочку з гірлянди і почав кашляти та задихатися, оскільки предмет потрапив у бронху. Більше цікавого – у газеті ЯСНО.

Дивовижні властивості та використання апельсинів, про які ви точно не знаєте

Не лише смачно, але і корисно.

Апельсини мають незвичайний смак, запах, колір, форму, і, як вже говорилося раніше, вони дуже корисні.

Апельсин — це дуже популярний фрукт, який люблять не тільки діти, а й дорослі. Вражаючі деталі – у газеті ЯСНО.

“Народжуватимемо усіх, кого дає Бог”: 42-річна мати 16 дітей розповіла, як живе їхня родина

Люди на багатодітну родину реагують по-різному.

У Львівській області 42-річна Галина Ціцей разом із чоловіком виховують 16 дітей. Найстаршому їхньому сину – 19 років, а наймолодшому – лише 4 тижні. Шокуючі подробиці у газеті ЯСНО.

У 84 роки вишиває, мандрує світом і готує смаколики за бабусиними рецептами

Попри поважний вік, а Єлизаветі Миздренко виповнилось 84 роки, вона й нині веде активний спосіб життя, опікується ветеранами Другої світової війни та праці, обіймаючи посаду керівниці міської ради ветеранів. А ще – жінка мандрує світом, займається рукоділлям і готує смаколики, відомі за межами України. Що ж відбувалося далі – у газеті ЯСНО.

Лист у пляшці від дитини проплив п’ять тисяч кілометрів за три роки

Жителі ірландського міста Белфаст під час прогулянки пляжем знайшли лист у пляшці, який за три роки проплив п’ять тисяч кілометрів, і вирішили розшукати відправника • Більше цікавого читай у газеті ЯСНО • Купи газету в кіоску або передплати на своїй пошті • Індекс 76076 • ЯСНО – газета №1 для життя! • ЗакарпатПост