Жінка перетворила вітальню на рай: у неї більше 700 кімнатних рослин

Вона розмовляє з ними і вони віддячують цвітінням

Адріана Сідадес каже, що має вдома більше 700 кімнатних рослин • Цілу статтю читай у газеті ЯСНО •

• Серденько, купи свіжий номер газети ЯСНО •

 «Я почала збирати їх близько 18 років тому, але саме в умовах карантину моя колекція дійсно зросла, і тепер у мене є понад 700 тропічних рослин. Колекція, ймовірно, коштує близько 10 000 фунтів стерлінгів (373 тисячі гривень). Я нерідко обмінююся квітами з іншими, купую їх в Інтернеті, – розповідає жінка. – Я, мабуть, купила половину своєї колекції та поміняла іншу половину,  витратила понад 1000 фунтів стерлінгів (37 тисяч гривень) на обладнання: самополивні горщики, зчитувачі вологості та світлодіодні лампи. Але для мене колекція безцінна. Коли моя дочка Сандра, якій 25 років, переїхала, я перетворила її спальню на гостьову, а кімнату для гостей — на рай для рослин».

47-річна менеджерка бізнес-систем, яка живе з 48-річним партнером Антоніо Кеймадо, менеджером з планування корпоративних ресурсів, запевняє: «Я перетворила нашу вільну кімнату на щось на кшталт теплиці, і там для понад 300 рослин. У мене є теплові лампи, щоб підтримувати оптимальну температуру від 21°C до 25°C, а в будинку повітря природно вологе, що їм подобається. Полив рослин тільки в цій кімнаті займає дві години, тому поливати всю колекцію навколо будинку займає багато часу. Але я не бачу це таким чином. Мені дуже подобається поливати кожну рослину одну за одною, щоб перевірити, як у них справи — чи є нові пороски, чи їм щось потрібно».

Також Адріана додає: «Кожен день, коли я закінчую роботу, перевіряю рослини і кожні вихідні доглядаю за ними. Я, мабуть, проводжу з ними десять годин на тиждень, пересаджую, перевіряю коріння. Вони живі істоти, тому потребують догляду, як і люди. Мені подобається з ними розмовляти, підбадьорювати їх, говорити їм, що вони красиві і добре ростуть».

Квітникарка з Південної Голландії каже про свої рослини: «Догляд за ними розслабляє мене. Я знаю кожну окремо. Мені подобається бачити, як вони розквітають, мені приємно знати, що вони щасливі бути зі мною. Цікаво, коли бачиш новий листочок. Антоніо іноді каже, що колекція стає занадто великою, але він любить квіти і часто перевіряє їх. Коли приходять рідні чи друзі, вони часто хочуть обрізати собі пагінець. У мене, мабуть, є від 20 до 25 видів тропічних рослин, але хочу більше. Незалежно від того, наскільки велика моя колекція, завжди цікаво знайти рослину, яку я шукала. Можливо, комусь подобається купувати взуття чи одяг, але для мене отримання посилки з рослинами – це приплив адреналіну».

Жінка переконує, що рослини для неї, як діти.

 «Вони створюють спокій у домі, який, на мою думку, є повною протилежністю ситуації з дітьми! Я дозволяю своїм рослинам задовольняти свої потреби у вихованні», – наголошує вона. У розведенні, каже, надає перевагу тропічним рослинам, які вимагають трохи більше догляду, переконує, що постійно гладить квіти і вони після цього цвітуть ще краще • Повний текст читай у газеті ЯСНО • Купи газету в кіоску або передплати на своїй пошті • Індекс 76076 • ЯСНО – газета №1 для життя! • ЗакарпатПост