Залишилась без чоловіка, з купою боргів та чотирма дітьми. Почала народжувати іноземцям

Оля росла в багатодітній сім’ї. Вона чудово знала, наскільки багато грошей потрібно, аби годувати дітей, одягати, платити за житло • Цілу статтю читай у газеті ЯСНО •

• Серденько, купи свіжий номер газети ЯСНО •

Втім, коли в 19-ть вийшла заміж, то пішла тим же шляхом, що і її батьки: стала одне за одним народжувати малюків. Тож коли жінці виповнилося 25, вона вже мала чотирьох дітей, пише ТВ.

– Із чоловіком ми жили не дуже. Він перебивався тимчасовими заробітками. Я теж не могла знайти підходящого місця. Бо як тільки роботодавці чули, що в мене чотири «обузи» і я хочу мати гнучкий графік, то відразу ж відмовлялися. Словом, скрута… – зітхає Ольга. – А коли малі підросли і мені перестали виплачувати дитячу допомогу, то безгрошів’я стало таке, що я не знала, як зібрати малих до школи і чим заплатити за садочок.

Чоловік покинув із чотирма дітьми на руках

Саме тоді Оліна сестра Катя повернулася з Києва, де проходила курс лікування, і розповіла вражаючу історію. У столиці вона зустріла землячку, яка приїхала в тамтешню клініку на огляд, бо заробляє на сурогатному материнстві. «Їй у матку підселяють чужу дитину. Вона її виношує, народжує і має за те 250 тисяч гривень. Уявляєш?» – не стримувала емоцій родичка.

Оля спочатку була ошелешена. Бо про подібне чула тільки по телевізору (до послуг сурогатної матері вдавалися артисти Пугачова з Галкіним, Філіп Кіркоров, навіть всесвітньо відомому Елтону Джону з Британії дитину народила сурогатна мати з України). Втім, Оля не знала, що заробляти на виношуванні чужих дітей можуть ось такі прості жінки з провінції.

– Місяців три мені не давала спокою думка про можливість заробити майже 300 тисяч, – продовжує Ольга. – Та одного дня чоловік прийшов і сказав: він полюбив іншу та йде жити до неї. Мене тоді наче хто обухом по голові: а як же я? Як же наших четверо дітей?! Цілу ніч я проплакала. Зранку завезла дітей до своїх батьків. А сама поїхала до Києва шукати ту клініку, де наймають сурогатних матерів, – продовжує оповідачка.

Ціла торба таблеток, щоб не було викидня

Інтернет допоміг Ользі знайти клініку, яка активно запрошувала молодих і здорових жінок до співпраці. Коли Оля прийшла за вказаною адресою, то побачила: таких охочих, як вона, у клініці немало. Хтось із них ховав своє обличчя, аби часом не зустріти знайомих. А хтось не соромився того, що здає своє тіло в оренду.

– Спочатку мене ретельно обстежили. Всі мої дані занесли в електронну базу. Сказали їхати додому і чекати замовників, – згадує Оля 2017-й, коли вперше наважилася на програму сурогатного материнства. – Буквально за пару тижнів мені зателефонували з клініки і повідомили: «Приїжджайте».

Відповідно до правил медичного центру з репродукції, сурогатна мати не має права вимагати інформації, кому саме вона виношує дитину. Хіба що цього забажають замовники – тоді знайомство дозволяється, але не раніше ніж через три місяці після «підселення» дитини в «орендовану» матку.

– Перед тим, як жінці підселяють дитину, її пічкають великою кількістю гормональних препаратів. Це робиться для того, щоб гормональний фон сурогатної матері зробити таким, як ніби вона завагітніла природнім шляхом. Тобто, завдяки медикаментам обманюється жіночий організм, аби він не сприйняв ембріон як інородне тіло і не відторгнув його, – пояснює Ольга. – Коли я вперше побачила цілий пакет таблеток і капсул, які мені сказали випити протягом трьох місяців, то злякалася. Але в клініці попередили: якщо не буду їх пити або прийматиму не за чітким графіком, мені не те що не заплатять гроші – оштрафують: бо ж усі ці процедури зі штучним заплідненням вартують великих грошей і я фактично завдам клініці збитків • Повний текст читай у газеті ЯСНО • Купи газету в кіоску або передплати на своїй пошті • Індекс 76076 • ЯСНО – газета №1 для життя! • ЗакарпатПост