Путін і Лавров внесені до списку санкцій Євросоюзу

Президент РФ Володимир Путін та міністр закордонних справ РФ Сергій Лавров внесені до списку осіб, які потрапили під санкції Європейського союзу.

Про це повідомив високий представник ЄС із закордонних справ та політики безпеки Жозеп Боррель на пресконференції за результатами засідання ради міністрів закордонних справ країн ЄС у Брюсселі 25 лютого, передає Інтерфакс-Україна .

“Президент Путін та міністр закордонних справ Лаврів – у списку санкцій. Єдині лідери у світі, які потрапили під санкції ЄС, – це Асад із Сирії, Лукашенко з Білорусі, і зараз Путін – із Росії”, – сказав Боррель.

Раніше Боррель висловив сподівання, що Китай вплине на Росію в українському питанні. Також Боррель підтвердив, що Євросоюз збирається запровадити обмежувальні заходи проти президента РФ Володимира Путіна та глави МЗС РФ Сергія Лаврова.

“Сподіваюся, що Китай використовує свій вплив”, – сказав Боррель.

Говорячи про санкції проти РФ, Боррель зазначив, що ЄС продовжить стежити за її діями в Україні: “Ми маємо продовжувати спостерігати та вводити санкції за необхідності”.

Слідом за низкою офіційних осіб із країн ЄС Боррель підтвердив, що Євросоюз збирається запровадити обмежувальні заходи проти президента РФ Володимира Путіна та глави МЗС РФ Сергія Лаврова.

“Якщо не станеться сюрпризів, то Путін і Лавров будуть у списку”, – заявив Боррель, нагадавши, що в ЄС рішення щодо санкцій мають затверджувати одноголосно.

Раніше видання Financial Times з посиланням на три джерела, які займаються цим питанням, повідомило, що Євросоюз готується заморозити активи глави держави-агресора Володимира Путіна та його міністра закордонних справ Сергія Лаврова.

Така ідея обговорюється у новому пакеті санкцій, який ЄС розглядає 25 лютого.

ЗакарпатПост