В ректораті Ужгородського університету волонтери збирають речі та плетуть маскувальні сітки

Волонтери Ужгородського національного університету організували плетіння маскувальних сіток для військових та збір одягу, взуття, а також продуктів для військових та вимушених переселенців. Про це Суспільному розповіла координаторка волонтаріату УжНУ Ганна Мелеганич.

Роблять це у ректораті. Там також збирають спорядження для територіальної оборони Києва. У холі ректорату Ужгородського національного університету розмістили три групи волонтерів. В одній з них — Альона Русин, вона сортує одяг.

“Я тут другий день. У неділю про це почула, але не встигла, бо було вже пізно. Учора сама вже прийшла, дізналася, що, дійсно, тут таке є. Ми розбираємо речі, які принесли люди, за критеріями. Є такі потреби на зброю — це бавовняні й льняні речі. Зараз сортуємо для немовлят, старших діток, жіночий і чоловічий одяг. Далі за потреби його забирають кому потрібно. Він уже посортований і його забирають в різні місця”, — розповіла жінка.

Одяг сюди принесла й Галина Попадинець. Жінка для цього приїхала з села Підгорб Ужгородського району. “Ми принесли одяг, який передали наші односельчани. У нас невеличке село, але стараємося, збираємо, хто, що може приносимо, допомагаємо, нарізаємо тканину на маскувальні сітки”, — відзначила волонтерка.

З іншого боку холу волонтери нарізають тканину для маскувальних сіток. Віра Федоранич пояснює, яка тканина для цього підходить: “Легка, неблискуча, несинтетична, темних, оливкових, зелених, чорних, сірих кольорів. Стандарти звичайні: щоб воно було звичайне, шириною до 2 пальців, а довжина така, яка виходить”.

Інші волонтери розплутують рибальську сітку. З неї далі сплетуть маскувальну, — пояснює координаторка волонтаріату УжНУ Ганна Мелеганич.

“У попередні дні в нас були нові сітки, вживані сітки в гарному стані. Зараз нам принесли сітку, але вона досить заплутана, тому якщо вдасться її розплутати, то будемо й на неї плести, тому що саме рибацька сітка найкраща основа, бо вона міцна й тоненька. За попередні дні ми вже нав’язали більше 100 метрів довжиною і шириною три-чотири метри”, — зауважила жінка.

У ректораті УжНУ також сьогодні збирали спорядження для територіальної оборони Києва. Волонтерка Зореслава пояснила: “Це військові розгрузки, тактичні штани, флісові кофти, лижне спорядження, туристичне взуття, рації. Нам приносять і дрони. Це такий узагальнений список. Також ще потрібні ножі”.

Збір спорядження для територіальної оборони Києва тривав до 17 години. Сітки в’яжуть та сортують одяг до 20-ї години.

ЗакарпатПост