У Маріуполі від зневоднення померла дитина. Зеленський каже, що це сталося вперше з часів вторгнення нацистів

У Маріуполі Донецької області від зневоднення померла дитина — вперше за десятки років, вперше, мабуть, із часів вторгнення нацистів. Міжнародні партнери повинні звернути увагу на цей факт.

Частину коштів від продажу газети буде перераховано на підтримку Збройних Сил України

Про це заявив президент Володимир Зеленський у зверненні зранку 8 березня, пише Громадське

«Почуйте мене сьогодні, шановні партнери! Від зневоднення померла дитина. У 2022 році!» — заявив він.

За його словами, російсько-окупаційні війська оточили Маріуполь — «мирне і працьовите місто без будь-якої внутрішньої злоби». Він каже, що окупанти спеціально виснажують і катують населення.

У місті свідомо відключають звʼязок, блокують підвезення їжі, постачання води, відключають електрику.

«13 днів, коли ми чуємо обіцянки. 13 днів, коли нам кажуть, що ось-ось буде допомога у небі. Будуть літаки. Нам їх передадуть», — наголосив Зеленський.

Хто винен, на думку президента?

Провина за кожну смерть в Україні від авіаударів та у заблокованих містах, безумовно, на російській державі — на тих, хто віддає і хто виконує злочинні накази. Але причетний і Захід.

«Провина — на окупантах. Але відповідальність за це — і на тих, хто вже 13 днів не може ухвалити десь там на Заході, десь там у кабінетах очевидно необхідне рішення. На тих, хто досі не убезпечив українське небо від російських вбивць», — заявив глава держави.

Як допомогти?

Він наголошує, що сотні тисяч людей у містах буквально на межі між життям і смертю. Гуманітарний коридор для порятунку громадян у Маріуполі поки що не спрацював.

«Ми відправили колони з гуманітарною допомогою в Маріуполь. Там усе необхідне! Ми відправили транспорт для порятунку людей. Водії усе розуміють. Це герої. Хоробрі люди! Розуміють, що російські війська можуть просто розстріляти цей транспорт в дорозі», — додав Зеленський.

ЗакарпатПост