Китайські компанії відмовляються від нових нафтових контрактів з росією

Державні нафтопереробні компанії Китаю збираються дотримуватись чинних контрактів з Росією на переробку сировини, але нові договори не підписують. Про це пише Західнет з посиланням на Reuters.

Купи свіжий номер газети ЯСНО або передплати на своїй пошті • індекс 76076

• Набагато більше інформації, коротких новин, відео, мемів, жартів у Telegram https://t.me/zakarpatpost

Так, державна Sinopec, найбільший нафтопереробник Азії, CNOOC, PetroChina і Sinochem залишилися осторонь купівлі російських вантажів нафти з постачанням у травні.

«Китайські державні фірми не хочуть, щоб їх дії розглядали як відкриту підтримку Москви. Держпідприємства виявляють обережність, оскільки їхні дії можуть бути розцінені як дії уряду Китаю, і жодна з них не хоче, щоб його виділяли як покупця російської нафти», – розповіли журналістам джерела в компаніях.

Sinopec і Petrochina відмовилися від коментарів. CNOOC і Sinochem не відразу відповіли на запити про коментар. Джерела агентства очікують, що державні компанії Китаю виконуватимуть свої довгострокові та існуючі контракти на російську нафту, але уникатимуть нових спотових угод.

ЗакарпатПост цілодобово бореться на інформаційному фронті у ці складні часи, і зараз, як ніколи, ми потребуємо вашої підтримки. Під час війни ми втратили рекламу, а отже основну частину прибутків, спрямованих на те, щоб доносити вам оперативно найсвіжіші новини. Підтримайте сайт ЗакарпатПост фінансово. Одержувач: ТОВ «ЯСНО МЕДІА» Рахунок: UA163052990000026000003605115, ЄДРПОУ 43832020, ПриватБанк

ЗакарпатПост