У списку таких потенційних «жертв путіна» перебувають не тільки Польща та країни Балтії, але й Угорщина, Словаччина, Болгарія і Молдова

Російський диктатор путін не обмежиться війною лише проти України. Він може спробувати захопити інші держави, серед яких і країни-члени Північноатлантичного альянсу (NATO).

ЯСНО – газета, яку хочеться читати!

• Більше коротких новин, відео, мемів, жартів, фото у Telegram https://t.me/zakarpatpost та Інстаграм @zakarpatpost

Але це лише в тому разі, якщо російським військам і самій рф вдасться “вижити” у протистоянні з українськими Силами оборони. Таке переконання висловив американський дипломат Роберт Пірсон у статті на The Hill, пише Обозреватель

На його думку, глава кремля прагне повернутися до кордонів російської імперії. Відповідно, для цього йому потрібно здобути контроль над низкою європейських країн.

Пірсон каже, що в списку таких потенційних “жертв путіна” перебувають не тільки Латвія, Литва й Естонія, а й Польща, Угорщина, Словаччина, Болгарія і Молдова.

“Путін, якщо він виживе, втративши свою “ауру” над Україною, зробить усе можливе, щоб зміцнити російську військову присутність якнайдалі на заході. Він змусить Мінськ більше підпорядковуватися Москві й зробить присутність військ РФ напівпостійним, як це відбувається у Сирії та Казахстані. Активізує діяльність у Калінінграді й уздовж російських кордонів у Прибалтиці як зброю залякування проти країн Балтії, НАТО, Польщі й Німеччини”, – висловив переконання дипломат зі США.

Він також упевнений, що російський лідер зацікавлений у створенні замороженого воєнного конфлікту в Україні.

Тому головним завданням НАТО Пірсон назвав необхідність визначитися із новою системою європейської безпеки після закінчення війни РФ проти української держави.

Дипломат вважає, що санкції проти країни-агресора Росії “не стануть перемогою для США чи НАТО”, якщо вони не мотивують Путіна вивести свої війська з України. В такому разі, наголосив він, Захід має зрозуміти, що “грати в обороні” недостатньо.

Зазначимо, що Роберт Пірсон був посолом США в Туреччині впродовж 2000-2003 років. Він президент American Diplomacy Publishers Inc., вчений Інституту Близького Сходу та науковий співробітник Центру міжнародних і глобальних досліджень/переосмислення дипломатії Університету Дюка. Пірсон двічі служив у НАТО наприкінці холодної війни, під час возз’єднання Німеччини й прийому нових членів Альянсу.

ЗакарпатПост цілодобово бореться на інформаційному фронті у ці складні часи, і зараз, як ніколи, ми потребуємо вашої підтримки. Під час війни ми втратили рекламу, а отже основну частину прибутків, спрямованих на те, щоб доносити вам оперативно найсвіжіші новини. Підтримайте сайт ЗакарпатПост фінансово. Одержувач: ТОВ «ЯСНО МЕДІА», Рахунок: UA163052990000026000003605115, ЄДРПОУ 43832020, ПриватБанк, призначення платежу: “Інформаційні послуги”.

ЗакарпатПост