Японія почала називати Курили незаконно окупованою споконвічно японською територією

Міністерство закордонних справ Японії видало дипломатичний довідник “Синя книга дипломатії”, в якому вперше за 19 років Південні Курили визнаються як “незаконно окуповані Росією”.

ЯСНО – газета, яку хочеться читати!

• Більше інформації на нашому каналі у Telegram https://t.me/zakarpatpost та Інстаграм @zakarpatpost

ДжерелоNHK, УП

Деталі: Зазначається, що Північні території є “територією, притаманній Японії, але нині незаконно окупованою Росією”. Цього не було у документі з 2011 року.

Довідково. “Синя книга дипломатії”— це документ, що узагальнює політику японської дипломатії, який публікується щорічно з 1957 року.

Нагадаємо: 7 березня прем’єр-міністр Японії Фуміо Кісіда  назвав південну частину Курильських островів японськими споконвічними територіями. Згодом РФ заявила, що більше не продовжуватиме переговори з Японією щодо мирного договору щодо  островів.

ЗакарпатПост цілодобово бореться на інформаційному фронті у ці складні часи, і зараз, як ніколи, ми потребуємо вашої підтримки. Під час війни ми втратили рекламу, а отже основну частину прибутків, спрямованих на те, щоб доносити вам оперативно найсвіжіші новини. Підтримайте сайт ЗакарпатПост фінансово. Одержувач: ТОВ «ЯСНО МЕДІА», Рахунок: UA163052990000026000003605115, ЄДРПОУ 43832020, ПриватБанк, призначення платежу: “Інформаційні послуги”.

ЗакарпатПост