Німеччина планує відмовитися від російської нафти незалежно від санкцій

Уряд Німеччини планує припинити імпорт російської нафти до кінця року, навіть якщо не вийде домовитися про ембарго на рівні усього Європейського Союзу.

ЯСНО – газета, яку хочеться читати!

• Більше інформації у Telegram https://t.me/zakarpatpost 

Наразі триває процес переговорів з альтернативними постачальниками нафти.

За інформацією Bloomberg, країна поставить крапку у цьому питанні до кінця року, пише ТСН.

За даними міністерства економіки Німеччини, частка російської нафти вже скоротилася до 12% з довоєнних 35%.

Кілька країн Євросоюзу запропонували відкласти питання про нафтове ембарго, щоб не блокувати решту заборон, які входять до шостого пакета санкцій. У такому разі це питання буде відкладено до саміту глав країн ЄС 30-31 травня.

Нафтове ембарго має стати ключовим елементом шостого пакета санкції Євросоюзу проти Росії, але наразі воно блокується Угорщиною, яка сильно залежить від російської сировини.

“Нафтове ембарго є дуже важливим і Україна закликає ЄС включити його до шостого пакету санкцій”, – написав у Телеграм керівник Офісу президента України Андрій Єрмак 

З його слів, у Дорожній карті енергетичних санкцій група Макфола-Єрмака запропонувала нашим союзникам шляхи введення цих обмежень.

ЗакарпатПост цілодобово бореться на інформаційному фронті у ці складні часи, і зараз, як ніколи, ми потребуємо вашої підтримки. Під час війни ми втратили рекламу, а отже основну частину прибутків, спрямованих на те, щоб доносити вам оперативно найсвіжіші новини. Підтримайте сайт ЗакарпатПост фінансово. Одержувач: ТОВ «ЯСНО МЕДІА», Рахунок: UA163052990000026000003605115, ЄДРПОУ 43832020, ПриватБанк, призначення платежу: “Інформаційні послуги”.

ЗакарпатПост