Похорон Леоніда Кравчука призначений на 17 травня: довго транспортували тіло політика

10 травня, після тривалої хвороби, на 89-му році життя у Мюнхені помер перший президент незалежної України Леонід Кравчук.

читай тільки перевірені новини та замовляй рекламу на сайті ЗакарпатПост

Стало відомо, що Леонід Макарович буде похований завтра, у вівторок, 17 травня на Байковому цвинтарі у Києві пише видання ukrrain.com.

Прощання заплановано провести в Українському Домі. Час прощання ще уточнюється.

Така довга пауза поховання пов’язана з тим, що через війну доправити тіло першого президента з Німеччини до України літаком було неможливо. Тому родина змушена була організовувати транспортування наземним транспортом.

Останні місяці свого життя перший президент перебував у німецькій клініці під апаратами штучного забезпечення життєдіяльності.

У червні минулого року стало відомо, що Леонід Кравчук переніс операцію на серці. Після оперативного втручання його помістили в реанімацію та підключили до апарату штучної вентиляції легенів. У липні в ЗМІ з’явилася інформація, що Леонід Кравчук вже місяць перебуває в реанімації.

Президент України Володимир Зеленський доручив заснувати премію імені Леоніда Кравчука в пам’ять про першого президента України. Про це йдеться у відповідному указі лідера держави.

Серед заходів, що безпосередньо стосуються поховання Кравчука, Зеленський доручив уряду заснувати «іменну державну стипендію за особливі досягнення у сфері державного управління».

Закарпатпост